Ardahan

"Hüryaşa" muhtar Ardahanlıların ilgi odağı

11:35 07 Haziran 2016
"Hüryaşa" muhtar Ardahanlıların ilgi odağı

GÜNAY NUH - Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale Köyü Muhtarı Hüryaşa Söğüt, ismi ile çevresinin ilgi odağı haline geldi.

İsminden dolayı bir yandan İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını araştıran Söğüt bir yandan da İstiklal Marşından etkilenerek şiirler yazıyor.

Söğüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının Mehmet Akif Ersoy'a ve İstiklal Marşı'na hayran olduğunu, "Oğlum, İstiklal Marşında ifade edildiği gibi hür yaşasın" düşüncesiyle kendisine bu ismi koyduğunu anlatan Sögüt, "hüryaşa" ifadesinin geçtiği dörtlüğü aklına geldikçe tekrarladığını söyledi.

İsminden duyduğu memnuniyeti anlatan Sögüt, isminden ve İstiklal Marşından etkilenerek şiirler yazmaya başladığını belirterek "Akif'in içi yanmış. Ben öyle hissettim İstiklal Marşı'nı okurken. Yanmayan, öyle bir şey yazamaz zaten. Yanmamış olsaydı yazılanlar yazılmazdı. Galiba biraz da onun etkisidir bu bendeki. Ben onları okudukça, bana ilham geldi. Elimde kalem ve kağıdım olduğunda, ilham eldiğinde hemen yazarım." dedi.

Söğüt, şiirlerinin çoğunun vatan sevgisi üzerine olduğunu, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna inandığını anlatarak "Kürt de benim, Türk de benim. Alevi, Yörük de benim. Ordu da, hukuk da benim. Ülkem geride kalmasın. Babam Türk, Kürt kardeşimdir. Alevi benim eşimdir. Benim düşmanım dışımdır. ülkem geride kamasın." diye konuştu.

Sögüt, isminin ilginç olması nedeniyle çevresinin de ilgi odağı durumunda.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, "Muhtarımızın ismi hakikaten ilginç. Söyler söylemez dikkatimi çekti. Düşündürücü tabi ki. Bir o kadar da etkileyici. Çünkü Hüryaşa, İstiklal marşını anımsatıyor. Hayat hikayesini anlatınca da ayrıca etkilendim. Hatta bu isimden dolayı muhtarımıza biraz da pozitif ayrımcılık yapıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.