Ardahan

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi

14:20 22 Eylül 2016
Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Başbakan Binali Yıldırım-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin, "Bu herkesin, bu hepimizin sorunudur. Darbeye karışan veya karışmayan, bu insanlar sonuçta Türkiye'de yaşıyorlar. Haksızlığa uğrayanların mutlaka mağduriyetleri giderilmeli. Ama suç işlemiş, gerçekten darbeye katkı koymuş, gerçekten FETÖ'cü ise cezasını hakim verir, gider, çeker." dedi.

Taştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmeden ümitli olduğunu belirterek, bu ve benzeri görüşmelerin birçok kesimle de yapılmasından yana olduğunu dile getirdi.

Görüşmenin içeriğinin KHK'ler olduğunu, bu nedenle sadece ana muhalefet ile değil, tüm parti ve STK'larla da yapılmasından yana olduğunu vurgulayan Taştan, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanın Meclis'te grubu bulunan ve grubu bulunmayanlarla da görüşmesini isteriz. STK'larla bu konunun görüşülmesi gerekir. Bu herkesin, bu hepimizin sorunudur. Darbeye karışan veya karışmayan, bu insanlar sonuçta Türkiye'de yaşıyorlar. Haksızlığa uğrayanların mutlaka mağduriyetleri giderilmeli. Ama suç işlemiş, gerçekten darbeye katkı koymuş, gerçekten FETÖ'cü ise cezasını hakim verir, gider, çeker. Biz de onu istiyoruz. Yani kanunu, hukuku OHAL'de bile önde tutmamız lazım. Çünkü biz devletiz, öbürü terör örgütüdür. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak insan haklarını korumak zorundayız."

Darbe girişiminden dolayı eğitim öğretimin zarar görmesini istemediklerini dile getiren Taştan, eğitim camiasında olabilecek haksız uzaklaştırmalara ivedilikle çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.

Görüşmede olumlu sonucun çıkacağına inandığını belirten Taştan, "Burada binlerce insanın mağduriyeti söz konusu. Şu an sadece Ardahan'da 150 insan mağdur olduğunu iddia ederek bize gelmiştir, dertlerini anlatmış, yardım istemişler. Bu gerekçelerle görüşme yapılıyor. Buna bir çare bulunması amacıyla. En önemli değer, insanın yaşama hakkıdır. Sanıyorum, görüşmelerden sonra mağduriyetler kısa sürede giderilecektir. Ben görüşmeden ümitliyim. Çünkü hükümet çevrelerinde de yakınmalar var bu konu ile ilgili. Birçok mağduriyet var. Şu an eğitim öğretim dönemi başladı, ama çok sayıda öğretmen ya açıkta ya ihraç. Bunlara da bir çözüm bulanması gerek ivedilikle." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.