Ardahan

Ardahan'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

22:14 17 Mayıs 2017
Ardahan'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla aralarında dönemin 25. Hudut Tugay Komutanı ve eski Ardahan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın'ın da yer aldığı 25'i tutuklu 27 eski askeri personelin yargılanmasına devam edildi.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar ve avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanık avukatları savunma yaptı.

Eski Tuğgeneral Kargın, savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Binbaşı Çağatay Fırıncı'nın avukatı Egemen Tomak ve diğer bazı avukatlar da o güne şahit olan vali ve diğer asker, polis gibi bazı kişilerin dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, o dönem 9. Kolordu Komutanı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kurmay Başkanı Korgeneral Şeref Öngay, eski Ardahan Emniyet Müdürü Selami Hüner ve eski Ardahan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz'ün dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak da hazır bulundu.

- Sanıklara "çocuk" izni

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Turgutalp, kararın ardından bazı sanıkların çocuklarının salonda olduğunu farkederek, "Çocukları olanlar iki dakika görüşebilirler. Küçük çocukları olanlar, iki dakika çocuklarını görsünler." dedi.

Bunun üzerine güvenlik görevlileri tarafından boşaltılan salonda sanıklar çocuklarıyla görüştürüldü.

- İddianame

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 86 sayfalık iddianamede dönemin 25. Hudut Tugay Komutanı ve Ardahan Garnizon Komutanı eski Tuğgeneral Erdem Kargın'ın da aralarında olduğu 25'i tutuklu 27 askeri personel "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

FETÖ/PDY'nin ortaya çıkışının yanı sıra örgütün devlet kurumları ve Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasıyla darbe teşebbüsü sırasında yaşananlara yer verilen iddianamede, eski Tuğgeneral Kargın'ın olay günü askerleri kışladan çıkardığının, darbe girişiminin başarıya ulaşması halinde FETÖ/PDY tarafından sözde "Ardahan-Artvin bölgesi sıkıyönetim komutanı" olarak atanacağının belirlendiği kaydediliyor.

İddianamede, Kargın'ın da aralarında bulunduğu 25'i tutuklu 27 askeri personelin 10 yıldan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbete kadar hapsi isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.