Ardahan

24 Temmuz Basın Bayramı

21:34 24 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Ardahan'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Tarihi Kongre binasında yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluşan Bilmez, karanfil hediye ederek, gazetecilerin bayramını kutladı.

Türk basınının, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunduğuna işaret eden Bilmez, Türk basınının 15 Temmuz'da milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getirdiğini belirtti.

Bilmez, basının, demokrasilerin en büyük güvencesi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu yayınları ile zaman ve yer gözetmeksizin topluma bilgi akışı sağlayan basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'basın, milletin müşterek sesidir' ifadesi ile basının toplumu aydınlatması ve bilgilendirmesi bakımından üstlendiği bu görevi en güzel şekilde açıklamaktadır. Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.