Ardahan

Erzurum Valisi Azizoğlu, Ardahan'da

15:22 18 Ağustos 2017
Erzurum Valisi Azizoğlu, Ardahan'da

Ardahan'a ziyaretlerde bulunan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, bir süre önce restorasyonu tamamlanan tarihi Müderris İbrahim Efendi Camisi'nde cuma namazını kıldı.

Azizoğlu, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Müderris İbrahim Efendi Camisi'nin 306 yıl önce inşa edildiğini, 78 yıl önce satılıp farklı amaçlarla kullanıldığını anımsattı.

Caminin uzun yıllar, farklı amaçlarla kullanıldığını belirten Azizoğlu, Ardahan'da 2013 yılında vali iken aslına dönüşmesi için çalışma başlattığını kaydetti.

Tarihi caminin asli hüviyetine dönüşmesi haberini duyduğunda çok mutlu olduğunu kaydeden Azizoğlu, şunları dile getirdi:

"78 yıl sonra tekrar ibadete açılmış olmasını duydum ve çok mutlu oldum. Bugün Şenkaya'da bir işim vardı, buraya kadar gelmişken cuma namazını burada kılmak istedik. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu cami 78 yıl öksüz kalmıştı. Bugün asli vazifesini tekrar ifa etmeye başladı. Ne mutlu ki, camimiz ihya edildi."

Azizoğlu, Tarihi Kongre binasında Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez'in öğle yemeği ikram etmesinin ardından kentten ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.