Ardahan

Türk Telekom'un "Şimdi Senin Zamanın" projesi

10:24 20 Eylül 2017
Türk Telekom'un "Şimdi Senin Zamanın" projesi

Türk Telekom'un "Şimdi Senin Zamanın" sloganıyla kadınlara yönelik başlattığı internet eğitimi programı, Ardahan'da devam etti.

Kent merkezindeki Milli Egemenlik Parkı'nda konuşlandırılan Türk Telekom gezici eğitim tırında, Ardahanlı kadınlara temel internet kullanımı ve kadınların hayatlarını kolaylaştıracak 2 günlük teknoloji eğitimi verildi.

Teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Türk Telekom gezici eğitim tırında gerçekleşen eğitimde kadınlar, hem temel internet kullanımını öğrendi hem de sosyal medya ve e-devlet platformlarının kullanımı hakkında bilgi sahibi oldu.

Eğitimin tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika törenine katılan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, bu tür eğitimleri çok önemsediklerini belirtti.

Bu nedenle söz konusu eğitimi gerçekleştiren ilgililere teşekkür eden Vali Bilmez, şunları kaydetti:

"Bu ve benzeri eğitimleri, daha doğrusu kadınımız için yapılan bu çalışmaları son derece önemsiyoruz. Örneğin tarihi kongre binamızı haftanın bir günü kadınlara ayırmak istiyoruz. Çünkü sosyal hayatta kadının rolünü önemsiyoruz. Bu nedenle çok çalışmamız lazım. Kadınımıza ne kadar değer verir ve onu ne kadar hak ettiği noktaya taşırsak toplumun geleceğine o kadar katkı sunmuş oluruz. Ama bunu hep birlikte yapmak şartıyla."

Bilmez, eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlara belgelerini verdi. Ardından çekiliş ile ödül kazananlara da bazı hediyeler verildi.

Eğitim kapsamında 2 gün boyunca eğitime çocuğuyla birlikte gelmek isteyen kadınların çocukları için alanda portatif bir oyun parkı da kuruldu.

AK Parti Ardahan Kadın Kolları Başkanı Leyla Karğı'nın da destek verdiği eğitim ile 3 ay içinde toplam 38 ilde 4 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.