Ardahan

Bu kantinde kasiyer ve kamera yok!

13:36 27 Aralık 2019 11 Yorum Var
Bu kantinde kasiyer ve kamera yok!

Ardahan'daki köy okulunda eğitim gören öğrenciler, 3 yıl önce açılan ve güvenlik kamerası dahi bulunmayan kasiyersiz kantinden istedikleri ürünü alıp fiyat listesine göre ücretini kasaya bırakıyor.

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyündeki Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulunda öğrenciler, kasiyeri bulunmayan büfe şeklindeki kantinden alışveriş yapıyor.

Öğrencilerde sosyal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla okul idaresi tarafından alınan kararla 3 yıl önce açılan ve güvenlik kamerası bulunmayan kantinde köy çocukları, istedikleri ürünü alıp fiyat listesine göre ücretini kasaya bırakıyor.

"Uygulamayı yaymak istiyoruz"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örnek uygulamayı diğer okullarda da yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin gösterdiği hassasiyetin vatandaşlar ve öğretmenler tarafından da takdirle karşılandığını ifade eden Özalp, "Öğrencilerimiz için örnek bir çalışma oldu. Bu uygulamayı tabii ki daha geniş alanlara yaymak istiyoruz. Üç yıldır okulumuzda başarılı şekilde sürüyor. Bu uygulamayı hayata geçiren öğretmenlerimizi ve başarıyla sürdüren öğrencilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Okulun müdürü Fırat İşik ise söz konusu uygulamayı 3 yıldır başarıyla sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Öğrencilerimizi geleceğe bilinçli hazırlarken, bir yandan da bazı değerlerimizi onlara katmak istedik. Öğrencilerimiz dürüst bir şekilde burada istediği ürünü alıyor, parasını koyması gereken yere koyuyor ve sınıfına dönüyor. Önemli bir değer. Bunu öğrenmeleri bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

"Karşılıklı güvenin olduğu bir uygulama"

Öğrencilerden Ebubekir Çelenk de kantinin kendilerine güvenen öğretmenleri tarafından kurulduğunu anlattı.

Kantinde kamera sisteminin bulunmadığına işaret eden Çelenk, şöyle konuştu:

"Hocalarımız bize güvendikleri için kamera sistemi bile kurmadılar. Kantin görevlisi yok. Biz ürünü alıp parasını yerine koyuyoruz. Uygulamadan çok mutluyuz. Bunun bütün okullarda olmasını isteriz. Karşılıklı güvenin olduğu bir uygulama."

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sistem bizim ülkede fazla tutmaz
    Cevapla
  • siirtli vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    kantin sahibi emek sarf etmeden para kazanıyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • latife 4 yıl önce Şikayet Et
    kamera var resim çekmişler:)
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mümine 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir uygulama çocuklara öz denetim kazandırılmış hesabını kendi yapıyor matematiği günlük hayatla ilişkilenriyor harika. Tüm insanlar dürüst olsa büyüklerin marketi de böyle olurdu. İnsanlar büyüyünce kafaları kurnazlığı çalışmaya başlıyor sanırım.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    köylerde olur ama büyükşehirlerde asla olmaz bu uygulama.. görünen köy kılavuz istemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.