Kurtarma kazısında tarihi hamam buldular

Denizli'de termal turizm merkezi için inşaat alanının yakınında yapılan kurtarma kazısında bin 500 yıllık termal hamam yapısı bulundu.

Kurtarma kazısında tarihi hamam buldular
Kurtarma kazısında tarihi hamam buldular
GİRİŞ 20.06.2013 18:40 GÜNCELLEME 20.06.2013 18:40

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Karahayıt beldesinde, TOKİ'nin termal turizm merkezi için kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü alanın yakınındaki sit alanında yaklaşık 2 ay önce kazı çalışmaları başlatıldı.

Yuvarlak planlı termal hamam yapısı ile arazinin daha aşağısındaki parselde aynı döneme ait bir başka termal yapı daha gün yüzüne çıkarıldı.

Vali Demir'den "jakuzi" benzetmesi

Bölgede incelemede bulunan Vali Abdülkadir Demir, yaptığı açıklamada, Karahayıt bölgesinde termal turizm merkezi kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda söz konusu alanda TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi yürütüldüğünü hatırlatan Demir, bununla birlikte bölgede bulunan tarihi eserlerin kurtarılması için kazı çalışması başlatıldığını belirtti. Çalışmalar esnasında çok önemli yapılara ulaşıldığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Doğrusu böylesi bir yapının çıkacağını tahmin etmiyorduk. Bir termal sağlık yapısı ortaya çıktı. Bin 500 yıl önceki doğal bir jakuzi ile karşı karşıyayız. Şimdiki termal yapıların öncüsü sayılabilecek çok özel bir yer burası. Üst taraftan kanallar geliyor. Pamukkale'nin ve Karahayıt'ın termal kaynağı, bu küçük havuza geliyor daha sonra da tahliye ediliyor. Burada kapalı ve etrafı mermerlerle kaplı duşakabinler var. Bu da çok görülen bir yapı değil. Demek ki biz şu anda aslında bin 500 yıl önce yapılanı yapmaya çalışıyoruz. Karahayıt'ta şu anda termal sağlık merkezi yapılıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...