Simav'da arkeolojik kazılar başlatıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, kale duvarlarını ortaya çıkarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle kazı çalışması başlatıldı.

Simav'da arkeolojik kazılar başlatıldı
Simav'da arkeolojik kazılar başlatıldı
GİRİŞ 24.09.2013 14:10 GÜNCELLEME 13.04.2015 11:15

Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa bu kazıların burada başlatıldığını söyledi.

Çalışmaların ilk etabının Bizans döneminden kalma kalenin duvarlarını orataya çıkarmak için olduğunu belirten Türktüzün, şöyle konuştu:

''Bizans döneminde savunma ve sığınma amacıyla kale duvarları örüldüğünü sanıyoruz. Sur duvarlarına, kalenin yukarısından aşağıya doğru bir toprak akıntısı var. Yağmur suları ve değişik nedenlerden dolayı akan topraklar kalenin sur duvarlarını kaplamış. Öncelikle temizleyip sur duvarlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.''

Türktüzün, kazılara kendisinin başkanlık yaptığını ifade ederek, arkeologlar Serdar Ünan, Özkan Sulak ile Simav Belediyesi'nden 20 işçinin de çalışmalara katıldığını sözlerine ekledi.

Arkeolog Sulak da amaçlarının sadece kazı yapmak olmadığını dile getirdi.

Sulak, sur duvarlarını ortaya çıkardıktan sonra yetkililerin onay vermesi halinde Hisar Tepesi'ne tarihi bir restoran yapılacağını kaydetti.

Fotoğraf: Ercüment Çalı

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"