Denizli'de insanlık tarihini değiştirecek keşif

Denizli'nin Kocabaş bölgesinde Türk ve Fransız bilim adamlarının ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılan kalıntılar dünya tarihini değiştirecek.

Denizli'de insanlık tarihini değiştirecek keşif
Denizli'de insanlık tarihini değiştirecek keşif
GİRİŞ 13.02.2014 15:38 GÜNCELLEME 13.02.2014 20:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'de bulunan en eski insan kalıntısının tarihlendirilmesi, Türkiye'nin Avrupa ve Afrika arasında geçiş yolu olduğu teorisini güçlendirdi.

Türk ve Fransız bilim adamlarının ortak çalışması, Denizli'nin Kocabaş bölgesinde bulunan insan kalıntısının en az 1 milyon-1,1 milyon yaşında olduğunu gösterdi. Bu tarihlendirme, insanların nereden dünyaya yayıldığına ve göç yoluna ışık tutuyor.

TÜRKİYE'NİN EN ESKİ İNSANI

İnsanların Afrika'dan Avrupa ve Asya'ya yayılma süreci, özellikle Doğu Asya (Endonezya, Çin) ve Batı Avrupa arasındaki ilişki, kalıntıların azlığı nedeniyle halen çok az biliyor. Bu nedenle daha önce Denizli'deki bir mermer ocağında bulunan ''Türkiye'nin en eski insanının'' ayrıntılı tarihlendirilmesi sabırsızlıkla bekleniyordu. Bilim adamları, bu eski insanın yaşına, kafatası ve bulunduğu iki katman arasında yer alan travertenlerdeki oluşumların özel bir yöntemle ayrıntılı incelenmesi sonucunda ulaştı.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI DERGİDE YAYIMLANDI

Pamukkale Üniversitesi'nden Mehmet C. Alçiçek'in bulduğu kafatası, 1 milyon-1,6 milyon yıl önce yaşamış Etiyopyalı insan kalıntılarına morfolojik olarak çok yakın, dolayısıyla bu bulgu, Homo erectus'un, 1 milyon-1,3 milyon yıl önce İspanya, Fransa ve İtalya'ya ilk göç dalgasına işaret ediyor. Araştırmanın sonuçları ''Earth and Planetary Science Letters'' dergisinde yayımlandı.

YORUMLAR 14
  • Ufuk 10 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olalım ve Bilimi inkar etmeyelim.. Bilimi inkar ettiğimiz için dünyadaki çoğu müslüman ezliiyor ve 3. dünya vatandaşı oluyor.Akıllı olalım Kuranın hiç bir yerinde bilim inkar edilmiyor aksine oku yani öğren diyor.Ayrıca gördüğüm yerlerle tarih belirtilmiyor yani insanın başlangıç evresi bir kaç milyon yıl önceye gidebilir.
    Cevapla
  • kerm ballı 10 yıl önce Şikayet Et
    üzülüyorum. ilimden yoksun insanların bu ülkenin başında olmasından üzgünüm... hak etmiyoruz böylelerini. ilim ilim ilim
    Cevapla
  • Niyazi ÇOBAN 10 yıl önce Şikayet Et
    HZ.ADEM(AS) KENDİ ÇOCUKLARINA PEYGAMBER OLARAK GÖNDERİLDİ.. Evet Nuh (as)Kur'an-ı Kerim 'de adı geçen 25 Peygamberden 3. demek istediğim anlaşılması lazımdı.Ha bu arada 124-veya125 bin tabiki rivayetlere göre .Yalnız bilinmesi gereken Nebi ve Resul'ün anlamı.Nebi kitap indirilmeyen ve ara dönemde belki de insanları hidayete ermeleri için doğru yola sevk edilen kişidir.Peygamber efendimize kadar bu böyle devam etmiştir. Ondan sonra ne NEBİ NEDE RESUL GELMEYECEKTİR.Resul kitap indirilen demektir.Bir de suhuf indirilenler vardır.TUFAN HADİSESİNİN KURANDA YAZILDIĞI ŞEKİLDE NUH(AS.)ZAMANINDA OLDUĞUNU KİMSEYLE TARTIŞMAM O SABİT.Ama dediğim gibi fazla detaya girmeden yazdığımı söylemiştim Öyle okunması ve diğerlerinin de tarafımdan bilindiği konusu inkar değildir.Çok daha detay anlatabilirim ama burası yeri değil SAYGILAR..
    Cevapla
  • Mehmet Emin YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    önce Bilim mi vardı yoksa Din mi?. Bilim, din yok diyorsa yoktur demeyi açar mısınız? Dünya tarihinde ilk insan görülmeye başladığında önce bilim mi vardı yoksa Din mi? eğer bilim, "din yoktur" diyorsa, o zaman ilk insan Hz. Adem'i nereye koyacağız? Onun peygamberliğini nereye koyacağız? İnsanın bu dünyaya gönderiliş sırrını ve serüvenini nereye koyacağız? bunlar sadece İslamiyetinkaynaklarında değil ki, Yahudilik te ve Hıristiyanlıkta da var aynı bu şekilde Hz. Ademin ilk insan ve ilk peygamber oluşu aynen Tevrat, Zebur ve İncil'de de bahsediliyor... Bunları nereye koyacağız? eğer bilim, "din yoktur" diyorsa???
    Cevapla
  • Mehmet Emin YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    KUR'AN-I KERİM'DE İSMİ GEÇEN PEYGAMBERLER. MUKADDES KİTABIMIZ KUR'AN-I KERİM'DE 25 PEYGAMBERİN İSMİ VE ONLARLA ALAKALI BAHİSLER GEÇER. İLK İNSAN VE İLK PEYGAMBER HZ ADEM, ARDINDAN HZ. İDRİS A.S. VE ONDAN SONRA DA HZ. NUH. A.S. IN İSMİ GEÇER. FAKAT BU DEMEK DEĞİLDİR Kİ, İLK İNSANDAN TAA PEYGAMBER EFENDİMİZ A.S.M. A KADAR SADECE 25 PEYGAMBER GELDİ VE GEÇTİ. HAYIR, EFEMNDİMİZİN HADİSİ ŞERİFLERİNDE BAHSEDİLİR, DETAYLI İNCELERSEK 124 BİN ENBİYA YANİ NEBİ VE RESUL GÖNDERİLMİŞ DÜNYA TARİHİNDE EFENDİMİZE KADAR. AMA ONLARIN BAHİSLERİ BE İSİMLERİ KURAN DA GEÇMİYOR MALUM. DOLAYISIYLA, hemen 3. peygamber HZ. NUH A.S. zamanında tufan oldu demek de yanlış olur. Bu noktaya dikkat lütfen. Hz. NUH A.S. ismi Kur'an'da geçen 3. peygamber olduğu doğru, ama bizce, yani ehl-i sünnet akidesince Hz. NUH'un A.S. dünya tarihinde 3. peygamber olduğu konusuna daha dikkat edelim derim. Saygılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması