Baraj suları çekilince ortaya çıktı

Sakarya'nın Sapanca Gölü su seviyesinin azalması sonucu Roma dönemine ait olduğunu düşünülen taşlar gün yüzüne çıktı.

Baraj suları çekilince ortaya çıktı
Baraj suları çekilince ortaya çıktı
GİRİŞ 14.02.2014 14:52 GÜNCELLEME 14.02.2014 14:53

Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bölgede 10 yıl önce de çalışma başlattıklarını belirtti.

Burada "bir cami minaresinin gözüktüğüne" ilişkin rivayetlerin bulunduğuna dikati çeken Özbay, yaptıkları çalışmada cami veya kiliseye ait kalıntının bulunmadığını ifade etti.

Özbay, bu taşları orada daha önce tespit ettiklerini dile getirerek, "6 ay önce tekrar bir dalış yaptık. Orada böyle kitle taşlar var. Fonksiyon yok. Yapı fonksiyonu değil. Dönem olarak çok belirlenemiyor. Roma dönemine ait olduğunu düşündüğümüz taş dizisi var ama fonksiyonu hakkında hiçbir bilgimiz yok. Ne camiye ne de kilise ait yapıları diyebiliriz. Herhangi bir yapıya ait kalıntılara benzemiyor ama bir taş dizimi var" dedi.

BİR KARARTI FARKETTİM

Fotoğrafçı Muharrem Bucan ise bölgeye fotoğraf çekmeye geldiğinde gölün ortasında bir karartı olduğunu fark ettiğini ve taşlardan oluşan bir yapı gördüğünü kaydetti.

Çekimler esnasında eski bir kalıntı olduğunu tespit ettiğini anlatan Bucan, şöyle devam etti:

"Su seviyesinin çok düştüğü şu günlerde, 'gölün ortası' denilebilecek bir bölümde ortaya çıkan bu nesne ilgimi çekti. GölünSEKA Kampı kıyısından 300 metre kadar açıkta bir bölgede duruyor. Kalıntının olduğu yerlerin yanında su derinliği 8-10 metre civarında ancak kalıntının olduğu yer bir tepeyi andıran adacık gibi bir yer. 1000 metrekarelik bir alanda belki de fay hattıyla oluşmuş olan bir tepe var. Bu kalıntı ise tepenin zirve noktasında yerleştirilmiş" ifadesini kullandı.

Bölgede incelemelerde bulunan dalgıç eğitmeni Recep Şen de ilginç bir yapı kalıntısı bulunduğunu belirterek, "Sapanca Gölü içerisinde sürekli araştırmalar yapıyoruz. Kalıntının su altında kalan bölümlerini incelemek için çalışma başlatacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi