Kalehöyük'e 120 bin lira ödenek

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Kırşehir'deki Kalehöyük arkeoloji kazı alanındaki çalışmalar için 120 bin lira ödenek ayırdı.

Kalehöyük'e 120 bin lira ödenek
Kalehöyük'e 120 bin lira ödenek
GİRİŞ 21.07.2014 16:10 GÜNCELLEME 21.07.2014 16:10

Kalehöyük kazılarının değerlendirilmesi için Vali Özdemir Çakacak, başkanlığında toplantı yapıldı. Valilik salonundaki toplantıda konuşan Çakacak, Kalehöyük'te bugüne kadar 43 eserin gün ışığına çıkarıldığını söyledi.

Çakacak, Kırşehir'in tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, bu yüzden de yapılan arkeolojik kazı çalışmalarının insanlık tarihi açısından çok önem taşıdığını belirtti.

Kazılara valilik ve belediyenin destek verdiğini dile getiren Çakacak, "Bu kapsamda iş makinesi, elektrik, su gibi ihtiyaçlar tedarik edilmektedir. Ahi Evran Üniversitesince oluşturulan ekip de kazının sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Ayrıca, 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından 60 bin lira ödenek verilmişti. Kazı çalışmalarına verdikleri destekten dolayı kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kazıların bu yıl da devam edeceğini aktaran Çakacak, "Bu yıl kazının başlaması için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden gerekli izin çıkmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından da İl Özel İdaresine 120 bin lira ödenek gönderilmiştir. Bu ödenekle kazılar devam edecektir" diye konuştu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Vali Yardımcısı Fikret Çavuş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan katıldı.

Kazı çalışmalarına 2012'de başlanan höyükte, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserler gün ışığına çıkarıldı. Höyükte, Bizans ve Helen medeniyetlerine ait kalıntılara da ulaşılması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat