Müze Müdürünü şaşkına çeviren olay! Bakakaldı

Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. İki bin yıllık mezar taşı tuvalete giriş basamağı oldu. Bunu gören müze müdürü şaşkınlık yaşadı.

Müze Müdürünü şaşkına çeviren olay! Bakakaldı
Müze Müdürünü şaşkına çeviren olay! Bakakaldı
GİRİŞ 28.09.2014 13:42 GÜNCELLEME 28.09.2014 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aspendos Antik Kenti yakınlarındaki bir köyde duvar taşı, su arığı ve tuvalete giriş basamağı olarak kullanıldığı belirlenen tarihi eserler, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel tarafından tespit edilerek bulundukları yerlerden çıkarıldı.

Aspendos Antik Kenti'ne yakın alanda bulunan ve tarihi Roma su kemeri geçen Camili Mahallesi'nde tarihi buluntular olabileceği bilgisi üzerine Müze Müdürü Demirel, birinci derece sit alanı olan bölgede inceleme yaptı.

BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADI

Demirel, mahalle sakinlerinden Ahmet Demir'in evinin bahçesinde Roma dönemine ait mezar stelinin (taşı) tuvalet girişinde basamak olarak kullanıldığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Betonla bulunduğu yere sabitlenen mezar taşını kazmayla zarar vermeden çıkaran Demirel, tarihi eseri daha sonra Aspendos kazı ekibine teslim etti. Mahallede incelemelerine devam eden Demirel, su arığı, ev ve ahırlarda duvar taşı olarak aynı döneme ait eserlerin kullanıldığını belirledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ...... chp de bizim atamız osmanlıyı aynen bu şekle çevirdi zamnında.osmanlıyla ilgili ne varsa kaldırdı yoketti .camileri ahır samanlık yaptı.şimdi çıkmış çok zeki ve sivri akıllı özkes müslümanlık başörtüsü bizim sayemizde kurtuldu diyor gülermiisn ağlarmısn...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme