Peygamberimiz döneminde Mekke böyleydi

Hira Maket Merkezi'nde bulunan maket, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) dönemi Mekke'sini gözler önüne serdi. İşte Peygamberimiz döneminde Mekke:

GİRİŞ 13.10.2014 04:33 GÜNCELLEME 13.10.2014 08:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sene miladi 610'lar. Ortada bütün güzelliği ile Kabe. Kabe'nin hemen yanında zemzem kuyusu. Az ilerde Efendimiz'in (s.a.s.) doğduğu ev, biraz gerisinde ise evlendikten sonra Hazreti Hatice ile birlikte kaldığı ev. Kabe'nin diğer tarafında Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer'in evleri. Safa ile Merve. Dar-ul Erkam, Dar-un Nedve.

Bütün bunlar Mekke'de Hira Maket Merkezi'nde sergileniyor. Merkezde Efendimiz (s.a.s.) dönemi Mekke'si yansıtılıyor. Hira mağarasının eteklerinde kurulan müzede Hazreti Peygamber döneminin evleri, tepeleri, yolları ve yaşam şartları maket ve fotoğraflarla gelen ziyaretçilere anlatılıyor. Makette, Kabe ve çevresi birebir yansıtılmaya çalışılmış.

Gelen ziyaretçilere Efendimiz dönemi Mekke'sini anlatan görevli Yunus Erol, Mekke'nin etrafının dağlarla çevrili olduğunu belirtiyor. Şehrin, 5 bini büyük dağlardan, 7 bini de tepelerden oluştuğunu anlatan Erol, maket ile kutsal şehrin kuşbakışı gösterildiğini kaydetti. "Efendimiz (s.a.s.) dönemindeki Mekke, bu şekildeydi." diyen Erol, müze ile ziyaretçilerin o kutlu günlere götürüldüğünü dile getirdi.

Müzede Kabe'nin tarih boyunca geçirdiği değişimler de maketle gösteriliyor. 3 ayrı minyatür ile Kabe'nin Hz. İbrahim, Peygamber Efendimiz ve Abdullah ibni Zübeyr dönemindeki hali yansıtılıyor. Müzenin duvarlarındaki fotoğraflarda ise Kabe'nin ve çevresinin Osmanlı'dan bu yana geçirdiği değişimler gösteriliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Takunyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    İhsan Bey & Osman Bey. @ihsan bey; en son ne zaman gittiniz bilmiyorum ama artık o tepeler yok :( adamlar tepeleri bile dümdüz edip yerlerine oteller yapıyorlar... @osman bey; maket onlar... geçmişten günümüze gelen bilgilerle yapılmış maket onlar foto değil... Osmanlı zamanına ait fotolar mevcut internette bulabilirsiniz selamlar
    Cevapla
  • osman karavelioğulları 9 yıl önce Şikayet Et
    osman bey. akıl mantık var dünyada fotoğraf çekimi kaç yıllık mazisi varda 1400 yıl önce bu fotoğrafları kim ne zaman çekmiş
    Cevapla
  • ysfbrymn 4 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yorum yazınca ya kadar yayınlanan video ve açıklaması üzerinde biraz ama biraz düşünürseniz cevabı kendiniz verceksiniz diye düşünüyorum, hala gayret...!
    Cevapla
  • ihsan karagüney 9 yıl önce Şikayet Et
    Atila Türkoğlu bey kardeşim. Kabeye gittiyseniz dikkatinizi çekmiştir (gitmediyseniz ALLAH CC Enkısa zmanda gitmenizi nasip etsin ) Kabenin çevresi tamamen tepelerle çevrilidir . Kabe yakınındaki oteller Kabeye gelen insanlara hizmet vermektedir diye düşünüyorum.iyi dileklerimle
    Cevapla
  • Atilla Türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    O Dönemde Kabenin İhtişamlı Yapısı Dikkat Çekiyormuş, Ama Şimdi Etrafı Gökdelenlerle Çevrili. Hani diyorum da, Kabe'nin etrafının böyle yüksek binalarla, otellerle çevrili olması Kabe'ye haksızlık değilmi diye, ama bilgim ve ilmim bu soruma cevap vermeye yetmiyor. Ama yine de O muhteşem KABE mizin etrafında böylesine yüksek binaların yükselmesi hiç hoşuma gitmiyor. En azından bu büyük otellerin biraz kabeye uzak yapılması iyi olurdu kanımca.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı