2 bin 500 yıllık antik mezarlık ortaya çıktı!

Sinop’ta Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kurtarma kazısıyla 2 bin 500 yıllık antik mezarlık (nekropol) ortaya çıkarıldı.

2 bin 500 yıllık antik mezarlık ortaya çıktı!
2 bin 500 yıllık antik mezarlık ortaya çıktı!
GİRİŞ 12.05.2015 18:04 GÜNCELLEME 12.05.2015 19:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sinop’ta geçen Mart ayında kent merkezi Gelincik Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında Antik nekropol (mezarlık) izlerine rastlandı. Bunun üzerine geçen 27 Nisan’da bölgede Sinop Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı. Kazı sonrasında Milattan Önce 4’ncü yüzyıla tarihlenen günümüzden 2 bin 500 yıl öncesine ait bir antik mezarlık gün yüzüne çıkarıldı. Alanda moloz taş örgülü mezarlar, kiremit çatılı mezarlar, amphora dizisi örtülü mezarlar bulundu. Ayrıca mezarların yanında ölenlere ait eşyalar, koku şisesi, sikke, mezar hediyeleri de ortaya çıkarıldı. Nekropol alanının batısında ise Musevi inancına ait buluntulara da rastlandığı belirtildi.



YORUMLAR 9
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz sınırları içinde insanlık tarihi boyunca yaklaşık 146 medeniyet 7000 de Krallık yaşamış gerisini siz hesaplayın
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    2500 yıl geçmiş kemikler toprak olması gerekmiyor mu
    Cevapla
  • e. coşkun 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazık şurada yatan adama, Muhammed aleyhisselam ümmetinden olamamış. Yatıp kalkıp şükredelim ki çoğu peygambere bile nasip olmayan bir nimeti Rabbimiz hiç çalışmadan bize nasip etmiş, müslüman olarak ölmeye bakalım vesselâm.
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    kimse kimseden üstün şartlarda gönderilmez kardeş bu adalatsizlik olur ki Allah el ADL dır. herkes nerde nasıl doğarsa doğsun kalbini Allaha yöneltmekle vazifelidir. ata baba dinine uymakla müslüman olunmuyor maalesef.Hristiyan anne babadan doğan bebeğin suçu ne ki oda ata baba dinine uyyuyor...o sebepten kimse ayrıcalıklı doğdum diye sevinmesin Kalbinde Allah aşkı olmadıktan sonra neye yarar!!
    Cevapla
  • xyz 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakın rahat bu adamları mezarlarında. 2500 sene sonra sizin oranız buranız sergilenseydi bir taraflarda hoşunuza gider miydi?
    Cevapla
  • arkeolog 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir arkeolog olarak,böyle şeyler görünce içim açılıyor :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi