Tarlada 15 bin yıllık mamut fosili bulundu

ABD'de bir soya fasulyesi tarlasında neredeyse eksiksiz bir mamut fosili bulundu. Mamutun 15 bin yıl önce yaşamış olabileceği belirtildi.

Tarlada 15 bin yıllık mamut fosili bulundu
Tarlada 15 bin yıllık mamut fosili bulundu
GİRİŞ 05.10.2015 09:58 GÜNCELLEME 05.10.2015 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Michigan eyaletinde yaşayan çiftçi James Bristle, tarlasında çalıştığı esnada binlerce yıllık mamut fosili ortaya çıkardı. Michigan Üniversitesi tarafından yapılan kazıda, 11 bin ila 15 bin yıl önce öldürülen mamuta ait fosil gün yüzüne çıktı. 

Kazı ekibinin başında yer alan profesör Daniel Fisher, mamutun ilk insanlar tarafından öldürüldüğünü ve etinin korunması için gölette bırakıldığını belirtti. Washington Post'a bilgi veren Fisher, mamutun kafatası, dişleri, omurgası ve kaburgasının büyük kısmının bulunduğunu belirtti. İnsanlar tarafından yenen mamutun leğen, köprücük kemiği ve diz kapakları da bulundu. 

Amerika kıtasında bulunan az sayıdaki tüylü mamut fosilinden birini temsil eden kalıntılar, Michigan Üniversitesi'nde analiz edilecek. Veriler, 10 bin yıl önce yok oldukları düşünülen mamutların nesilleri tükenmeden önce yayılım alanları hakkında yeni bilgiler sunacak. 

ABD'de yapılan keşiften önce en yeni mamut fosili Sibirya'da bulunmuştu. Rus ve Güney Koreli araştırmacılar, bu yıl içinde mamutları klonlama araştırmalarına da başlamıştı.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 1
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    onu ambulansla hasteneye götürsünler ,insanlar ölüyor kimin umrunda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş