Definecilerin hevesi kursağında kaldı!

Tokat'ta düzenlenen operasyonda 21x16 cm ebatında 51 yaprak, 102 sayfa, yaklaşık 1000 yıllık olduğu anlaşılan İncil ele geçirildi.

Definecilerin hevesi kursağında kaldı!
Definecilerin hevesi kursağında kaldı!
GİRİŞ 27.10.2015 13:01 GÜNCELLEME 27.10.2015 13:01

Tokat'ta polis tarafından yapılan tarihi eser operasyonlarında, yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen altın varaklı İncil ele geçirildi, 10 kişi gözaltına alındı.

EKİPLER GÖZ AÇTIRMIYOR

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kent merkezinde ve ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda il merkezinde 4, Turhal ilçesinde ise 2 operasyon yaptı.

Yapılan operasyonlardan birinde kent merkezinde yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde B.A, K.A. ve R.A'nın tarihi eser niteliğinde olan eserleri pazarlayacağı bilgisine ulaştı.

1000 YILLIK İNCİL BULUNDU

Ardından bu üç kişinin yaşadığı eve yapılan operasyonda, 21x16 cm ebatında 51 yaprak, 102 sayfa, yaklaşık 1000 yıllık olduğu anlaşılan, 'Eski Süryanice' olduğu değerlendirilen, iç ve dış kısımları tahrif olmuş, içerisinde altın varaklı Hristiyanlık dinine ait dini motifli resimler olan İncil ele geçirildi. Diğer operasyonlarda ise çeşitli çaplarda 294 adet tarihi esere el konuldu. Yapılan operasyonlarla ilgili 10 kişi hakkında işlem yapıldı, ele geçirilenİncil ise müzeye teslim edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat