6.000 yıllık 'anne ve bebek' iskeleti bulundu!

Arkeologlar Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, 6.000 yıllık olduğu tespit edilen bir anneyle bebeğinin iskeletini buldu. Bulunan kemik kalıntılar daha da yakından incelenmek üzere Leiden şehrine taşındı.

6.000 yıllık 'anne ve bebek' iskeleti bulundu!
6.000 yıllık 'anne ve bebek' iskeleti bulundu!
GİRİŞ 31.01.2018 15:09 GÜNCELLEME 31.01.2018 15:09

Başkent Amsterdam'ın 50 kilometre güneyinde yer alan Nieuwegein şehrinde bulunan anne iskeleti ve bebeğe ait kemik kalıntılar daha da yakından incelenmek üzere Leiden şehrine taşındı.

 

 

Şehrin belediyesinde görevli yetkililer bu kalıntıların ülke tarihinde bulunan en eski insan iskeleti olduğu belirtiyor. Bilgisayar teknikleri kullanılarak hazırlanan örnek resimde annenin yatay pozisyonda olduğu ve bebeğini kucağında tuttuğu tasvir ediliyor. Bulgular özenle taşınarak salı günü belediye sarayında sergilendi.

Şehrin Het Klooster bölgesinde bugüne kadar birçok tarihi eser, fosil ve insan iskeleti bulundu. Cilalı Taş Devri'ne ait milattan önce 5.300-3.400 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Swifterbant kültürüne ait bu eserler arasında en büyük bulgu, devrin insanlarına ait olduğu tahmin edilen ev kümeleri oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!