Artvin

Artvin'deki sel ve heyelan

19:24 29 Ağustos 2015
Artvin'deki sel ve heyelan

Hopa'da sel ve heyelandan etkilenen bin 598 kişinin, dilekçeyle kriz  merkezlerine başvuruda bulunduğu bildirildi.

Hopa ilçesinde 24 Ağustos'ta etkili olan yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanların verdiği zararın giderilmesi için yürütülen çalışmalar, 862 personel, 282 iş makinesi ve 2 helikopterle devam ediyor.

Hopa Kaymakamlığında oluşturulan iki kriz merkezinde, selden etkilenen vatandaşların başvuruları kabul edildi. Evinde hasar oluşan 592, arabasında hasar oluşan 290, arazisi zarar gören 372, iş yerinde hasar oluşan 300 ve çeşitli nedenlerle 44 olmak üzere toplam bin 598 vatandaş, sel ve heyelandan zarar gördüğü gerekçesiyle kriz merkezlerine müracaat etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, kesin hasar tespiti çalışmaları kapsamında Hopa ve Arhavi ilçe merkezi ve köylerindeki çalışmalarını yürütüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında Hopa'da 6 binanın yıkıldığı, toplamda 213 dairenin bulunduğu 17 binanın ağır hasarlı, 11 binanın orta hasarlı, 52 binanın ise az hasarlı olduğu tespit edildi. İlçede 19 iş yeri, 5 ahır, 24 depo ve 5 samanlıkta da hasar olduğu belirlendi.

Arhavi ilçesinde yapılan belirlemelerde ise bir binanın ağır hasarlı, bir binanın orta hasarlı, 4 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi.  

İki ilçede kesin hasar tespit çalışmaları kapsamında 6 bina yıkıldı, 18 binanın ağır hasarlı, 12 binanın orta hasarlı, 56 binanın az hasarlı olduğu belirlendi, 24 binanın risk nedeniyle boşaltılmasına karar verildi.

Hasar tespit çalışmalarının yüzde 50'lik bölümü tamamlandı.

- "Yardımseverler Hopa'dan alışveriş yapsın"

Hopa Kaymakamlığı, Hopa halkına yardım etmek isteyen yardımseverlerin, sel ve heyelandan zarar gören ilçe esnafından alışveriş yapmasını istedi. Yardım malzemelerinin Hopa esnafından alınmasının zararın boyutunu azaltacağı ve esnafın kalkınmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Hopa'da en çok temizlik malzemesi, sabun, çocuk bezi, maması ve ev eşyasına ihtiyaç duyuluyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.