Artvin

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

12:20 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Artvin'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Kemal Cirit, daha sonra makamında CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gencay ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Ardından Valilik önünde devam eden törende Artvin Valisi Kemal Cirit, askerler ile halkın bayramını kutladı.

 Törende Maliye Teğmen Özgür Avcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Avcı, yaptığı konuşmada, "Bu zaferle Türk Ordusu milletiyle beraber dünyaya 'Türk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez' mesajı verilmiş, Türk’ün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. 30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından hazırlanan projelerden birisi olan Sevr Antlaşmasının yırtılıp atıldığı, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk ulusunun ve kahraman Türk ordusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyerek, bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda nasıl şahlanacağını dünyaya gösterdiği, tarihte benzeri bulunmayan eşsiz bir örnek olmuştur"dedi.

Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencilerinde Dila Sena Öztürk’ün "Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda" adlı şiiri okunması ile devam eden tören resmi geçitle sona erdi.

Törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gencay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Vali Yardımcısı Önder Coşğun, Mutlu Almalı, Ali Doğan,  İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.