Artvin

Emniyet Teşkilatından dolandırıcılıklara karşı eğitim

16:51 25 Aralık 2015
Emniyet Teşkilatından dolandırıcılıklara karşı eğitim

Artvin Emniyet Müdürlüğünce özel güvenlik şirketleri ile bünyesinde özel güvenlik birimi bulunan kamu ve özel kurumlarda görev yapan özel güvenlik personeline iletişim yoluyla dolandırıcılık konulu eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer tarafından Gaffar Okan Toplantı Salonu'nda verilen eğitime, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ve çok sayıda özel güvenlik ekibi ve çalışanı katıldı.

Akbaş, yaptığı konuşmada, dolandırıcılara karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğine işaret ederek, bu konuda vatandaşların bilinçlendirilmesi için üzerine görev düşen herkesin elinden gelen çabayı göstermesini istedi.

Bu konudaki mağduriyetlerin en aza indirilmesi için toplumun bütün kesimlerine ulaşılıp bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Akbaş, bu noktada özel güvenlik çalışanları ve medya kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Akbaş, "Türkiye'de polisimizden daha fazla özel güvenlikçimiz var. Bu da bize şunu gösteriyor, özel güvenlik çok önemi bir vazife. Çünkü polisin, jandarmanın üstlendiği kolluk görevine inanılmaz anlamda destek veren bir birim. Birçok problem özel güvenlik teşkilatının kurulması ve ciddi anlamda organize olup çalışmaya başlamasıyla çözüme kavuştu" dedi.

Türkiye ve Artvin'de yaşanan dolandırıcılık vakalarını örnek olarak anlatan Asayiş Şube Müdürü Özer ise özel güvenlik hizmetlerinin etkin şekilde sunulmasının, dolandırıcılık suçunun önlenmesi, suç oranlarının düşürülmesi, suçluların yargı önüne çıkarılması ve kamu düzeninin korunmasında etkin rol alacağı düşünüldüğü için bu eğitimi verdiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.