Artvin

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla:

17:07 09 Şubat 2016
AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla:

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, 2016'nın büyük yatırımlara başladıkları yıl olacağını söyledi.

Kışla, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan'ı makamında ziyaret ederek belediye encümen toplantısına katılıp ilçede belediyenin gerçekleştirdiği faaliyet ve projeler hakkında bilgi aldı.

Kışla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Murgul ve Borçka belediyelerine bu tür ziyaretler yaptıklarını belirterek, bu kapsamda Arhavi ve Hopa belediyelerini ziyaret ederek iki yıllık durum değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirtti.

Milletvekili seçimlerinde millete verilen vaatlerin ne kadarını yapıp ne kadarını yapamadıklarını değerlendirme noktasında verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini dile getiren Kışla, şöyle devam etti:

"Bundan sonra yapılacak çok işimiz var. Bunları yapma noktasında çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz. Geride bırakılan 2015 yılı Artvin için şanssız bir yıl oldu. 24 Ağustos'ta sel felaketleriyle karşılaştık. Bundan Arhavi, Murgul, Borçka ve Hopa ilçelerimiz olumsuz etkilendi. Yaraları sarmak biraz zaman aldı. Hopa ve Borçka'da can kayıplarımız oldu. Ciddi hasarlar meydana geldi. Yıllardır yağmamış yağmurlarla karşılaştık. Buna rağmen yaralarımızı sarmaya gayret ettik. Bu konuda bütün kamu kurumları üstlerine düşeni fazlasıyla yaptı. Biz de bu yaraların sarılması için ödenekler aldık. Kaymakamımız AFAD'tan gelen ödeneklerle, Köylere Hizmet Götürme Birliğinden gerekli yollarla ilgili ihalelerin yüzde 90'ını yapmış durumda. Belediyemize de ihaleyle ilgili 5 milyona yakın kaynak ayırdık. Bir an önce bu sellerden kaynaklanan hasarlarla ilgili çalışmaların ihaleleri yapılacak."

Kışla, 2016 yılında il genelinde büyük yatırımların gerçekleştirileceğini vurgulayarak, "Bir taraftan da milletimize verdiğimiz sözleri ve vaatleri yerine getirmek zorundayız. Hopa ilçemizde yeni belediye ve kaymakamlık hizmet binası olsun, sahil dolgu alanında yapılacak otogar olsun, kültür merkezi olsun, kortlar olsun, 2016 bizim büyük yatırımlara başladığımız yıl olacak. 2019 yılına kadar milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Bu noktada milletimizin karşısına başı dik çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.