Artvin

AK Parti Artvin Teşkilatı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

16:32 11 Şubat 2016
AK Parti Artvin Teşkilatı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Balta, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı ve ardından grup toplantısında, ülke siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu savundu.

"Yüzde 52'lik oy oranıyla, milyonların desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir" diyen Balta, "Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını, yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" ifadesini kullandı.

Balta, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu hakaretleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan 'Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz."

Basın açıklamasına, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri ve çok sayıda partili katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.