Artvin

Batum Başkonsolosu Temizkan'dan Artvin Valisi Cirit'e ziyaret

18:04 11 Şubat 2016
Batum Başkonsolosu Temizkan'dan Artvin Valisi Cirit'e ziyaret

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, "Batum ile Artvin'in mevcut ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla tanıtım günleri düzenlemek istiyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaretler için Artvin'e gelen Temizkan, Vali Kemal Cirit'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki işbirliğinin her alanda daha da ileriye gitmesi için ellerinden gelen katkıyı sunmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Temizkan, "Bir ayağı Batum'da, diğer ayağı Artvin'de olmak üzere Batum-Artvin Tanıtım Günleri düzenlemek istiyoruz. Batum ile Artvin'in mevcut ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla tanıtım günleri düzenlemek istiyoruz. Bunun ön görüşmesini Sayın Valimizle gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Temizkan, Batum ile Artvin arasında Kardeş Okullar Projesi'ni de hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, "Kardeş Okullar Projesi kapsamında şu anda halihazırda Batum'dan bir okulla Arhavi'de Anadolu Lisesi arasında kardeş okul projesi var. Amacımız bu okulların ve yaptıkları faaliyetlerin sayısını artırmak" diye konuştu.

Vali Cirit ise Türkiye ile Gürcistan'ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu vurgulayarak, "Dost ve kardeş ülkelerin dost ve kardeş iki şehriyiz. Batum ve Artvin, bu iki ülke arasındaki ilişkilerimizde iki mihenk taşıdır" dedi.

Gürcistan'la olası her türlü gelişmeyi sınır ili olmalarından dolayı oldukça önemsediklerini dile getiren Vali Cirit, şunları söyledi:

"Gürcistan'la ilişkilerimizdeki ana çıkış kapımız Kafkaslara açılan kapımız olmalı ki o da Sarp Sınır Kapısı'dır. Sarp Sınır Kapısı bugün kara yolculuğu anlamında, yolcu giriş çıkışı trafiği anlamında ülkemizde birinci sıraya çıkmış bir kapımızdır. Yılda 1 milyon 300 binlere ulaşan araç trafiği var. Yıllık 6,5 milyon geçişe ev sahipliği yapmakta. Dolayısıyla olası her tür problemden ve gelişmeden birinci derecede etkilenen iliz. Batum'da 200'den fazla işletmeyle Türk firmaları hem Gürcistan ekonomisine hem de istihdamına katkı sunuyor. Biz bunu iyi komşuluk ilişkileri kapsamında önemsemekteyiz."

Vali Cirit, Başkonsolos Temizkan'ın önerdiği projeleri Artvin Valiliği olarak desteklediklerini ve hayata geçirilmesi kapsamında gereken her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.