Artvin

Artvin'e yapılan yatırımlar

11:35 14 Şubat 2016
Artvin'e yapılan yatırımlar

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, 2002 yılından bugüne kadar Artvin'e yaklaşık 14 katrilyonluk yatırım yapıldığını bildirdi.

Kışla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002 Genel Seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olduğunu anımsatarak, "14 yıldır iktidarız ve gerçekten Artvin ciddi şekilde yatırım aldı. Artvin ülkemizde yatırım yapılan illerinden başında gelmektedir. Her ilçenin taleplerine göre sağlık, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere birçok konuda çok ciddi yatırımlar aldı" dedi.

Artvin için çok ciddi projeleri olduğunu belirten Kışla, "Örneğin yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en uzun tüneli olacak Cankurtaran Tüneli'ni bu yılın ikinci yarısında hizmete açmayı planlıyoruz. Türkiye'nin en büyük projeleri arasında bulunan tünelin en kısa zamanda açılması çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bugün itibarıyla iki tünel arasındaki viyadük bağlantı çalışmaları devam ediyor. Sağlık alanında yatırımlarımız devam ediyor. Hopa ve Arhavi'de yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatı tamamlandı. Borçka ve Şavşat Devlet Hastanelerinin inşaatı için ihaleler bu ayın sonunda yapılacak. Murgul Devlet Hastanesinin yapımı işinin ihalesi ve yer tespiti yapıldı" diye konuştu.

Kışla, Artvin Çoruh Üniversitesini büyütmeyi planladıklarını ifade ederek, "Hopa'da bir fakültemiz var. Fakülteye oldukça rağbet var. Üniversitemizin Hopa'daki yerleşkesini büyütmeyi planlıyoruz. ÇAYKUR'a ait depoların bulunduğu alanların, üniversiteye tahsisini sağladık. Bu alanda yeni fakülteler açma imkanı doğmuştur. Yani her ilçenin talebi neyse spor salonundan yüzme havuzlarına, sağlıktan, eğitime, ulaşıma kadar birçok alanda dev projelerimiz ve yatırımlarımız devam edecek" dedi.

Artvin'i yaşanılabilir bir il yapma noktasında bazı önemli projeleri ve çalışmaları bulunduğunu vurgulayan Kışla, şunları kaydetti:

"Artvin geçtiğimiz günlerde TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'nin en güvenilir ili oldu. Yaşam kalitesi bakımından yedinci sırada yer alması bizleri son derece memnun etti. Artvin gerçekten medeniyet açısından, kültürel birikim açısından, eğitim açısından ve insanlık yönünden son derece farklı bir il konumundadır. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin bir Artvin'le ile ilgili algıyı yıllardır herkes takdir eder ve bundan da son derece gurur duyuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.