Artvin

Borçka'da komisyon toplantısı yapıldı

15:19 17 Şubat 2017
Borçka'da komisyon toplantısı yapıldı

Borçka'da, "Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu" toplantısı yapıldı.

Kaymakam Ertuğrul Örnek başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Aslan Atan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Özder ve diğer ilgililer katıldı.

Örnek, Borçka Barajı'nda kafes balıkçılığı yapıldığını anımsatarak, "Burada yetiştirilen balıklar, Japonya'ya ihraç ediliyor. İhracatın oluşturduğu ihtiyaca binaen, özellikle kadınlarımıza yönelik 40 kişilik istihdam kursu düzenlenmesini öneriyorum." dedi.

Okuma yazma kurslarına da çok önem verdiklerini belirten Örnek, iş makinesi operatörlüğü ile turizm sektörüne ilişkin de çeşitli kurslar açılmasının planlandığını ifade etti.

Belediyenin, Borçka Karagöl'deki tesisin işletmeciliğini 29 yıllığına aldığını aktaran Belediye Başkanı Atan da şunları kaydetti:

"Hem ilçe ekonomisine katkı sağlamak hem de turistlere daha kaliteli hizmet sunmak için bir takım projeleri hayata geçireceğiz. Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde istihdam artacak, böylece ilçemiz gelişmekte olan güçlü ülkemize katkı sağlamış olacak."

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Özder de 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemde organize edilen 54 mesleki ve teknik kursuna 265'i erkek olmak üzere 974 kişinin katıldığını belirterek, genel kurslarda ise 390'ı erkek olmak üzere 817 kişinin eğitim aldığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.