Artvin

Arhavi'de öğrencilerden kuş yuvası projesi

12:24 24 Mart 2017
Arhavi'de öğrencilerden kuş yuvası projesi

Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eski okul sıralarını değerlendirerek yaptıkları kuş yuvaları, okul bahçelerine ve şehrin çeşitli yerlerine yerleştirildi.

Arhavi Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler, özellikle kanatlı hayvanların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kuş yuvaları yaptı.

Eski okul sıraları değerlendirilerek yapılan yuvalar, Cumhuriyet İlkokulu bahçesi, Yeni Cami çevresi, hastane ve ilçe jandarma komutanlığı bölgelerine yerleştirildi.

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, geleceğin teminatı öğrencilerin duyarlı davranışlar sergilemesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, her türlü projede destek olacaklarını söyledi.

Projenin devamında Hekimoğlu'nun tavsiyesiyle önümüzdeki yıl şehir merkezinde belirli noktalara özellikle soğuk kış günlerinde dışarıda kalan sokak hayvanlarını sıcacık bir yuvaya kavuşturmak amacıyla kedi ve köpek barınakları projesi hayata geçirileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.