Artvin

Yusufeli'nde üreticilere 600 ana arı dağıtıldı

11:35 19 Haziran 2017
Yusufeli'nde üreticilere 600 ana arı dağıtıldı

Yusufeli ilçesinde Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında Bal Üreticileri Birliği üyesi 21 arıcıya, 600 strafor ana arı dağıtıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in Ardahan ile Kafkas Arısı Gen Merkezi olması, bitki çeşitliliği, kirlenmemiş doğa yapısı ile Türkiye arıcılığında önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Artvin'de arıcılığa çok önem verdiklerini ve geliştirmek istediklerini belirten Okur, "Arıcılığı daha ileri seviyelere taşımak, arıcılarımızın bilgi seviyesini yükseltmek ve en az 2 yılda bir ana arıların değişmesi gerektiği konusunda farkındalığı artırmak amacı ile arıcılarımıza ana arı çiftleştirme kutusu desteği sağlandık." dedi.

Verimli ve karlı arıcılıkta, ana arıların en az 2 yılda bir değişmesi gerektiğine işaret eden Okur, şunları kaydetti:

"Bu amaçla yetiştiricilerimize değişik zamanlarda açılan kurs ve eğitimlerle de, arıcılık ve ana arı yetiştiriciliği konusunda bilgiler verilmiş, üretim teknikleri anlatılmıştır. İhtiyaçları olan ana arılarını, kendilerinin yetiştirmelerini sağlayarak her yıl kovanlarda ana arıları gençleştirmek ve kovan başına bal üretimini artırmak bilinci geliştirilmiştir."

Okur, ana arıların İl Özel İdaresi kaynakları ile alındığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.