Artvin

Yusufeli'nde 68. Geleneksel Karakucak Güreşleri yapıldı

20:33 15 Ekim 2017
Yusufeli'nde 68. Geleneksel Karakucak Güreşleri yapıldı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 68. Geleneksel Karakucak Güreşleri gerçekleştirildi.

Yusufeli Belediyesince düzenlenen müsabakalara, Artvin ve çevre illerin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan ve İran'dan 298 güreşçi katıldı.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 kategoride 16 farklı kiloda yapılan güreşlerde dereceye girenlere toplam 30 bin lira para ödülü verildi.

Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, yaptığı konuşmada, karakucak güreşlerinin 68'incisinin düzenlendiğini ve bu sayının ilçenin yaşıyla aynı olduğunu söyledi.

Etkinliğin ilçeyle bütünleştiğini dile getiren Kaykaç, "Köyden insanlar bu şölen için ilçeye geliyor. Ata sporumuzun Yusufeli'nde yaşatılması ve bu ilçede görev yapmak benim için ayrı bir gurur." dedi.

Kaykaç, güreşlere ilgi gösteren vatandaşlara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise bu toprakların kadim geleneklerinden biri olan karakucak güreşlerini yaşatmak adına 68 yıldır bu festivalin düzenlediğini ifade etti.

Bu yıl, geçmiş yıllara oranla çok yüksek bir katılım olduğuna dikkati çeken Aytekin, "Festivalimize İran, Gürcistan ve Azerbaycan'dan da katılım var. Festivalimiz kapsamında farklı kültürel etkinliklerimiz de var. Bunlardan biri de en iyi bal yarışması. Bunu da tarımsal değer olarak gelecekte bir marka yaratmak adına yapıyoruz. Bunun dışında Yusufeli'nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisi düzenledik." diye konuştu.

Öte yandan, etkinlikler kapsamında 49 bal üreticisinin katılımıyla "En Güzel ve Kaliteli Bal Yarışması" yapıldı. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen yarışmada ilk üçe giren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.

Güreşleri, Artvin Vali Yardımcısı Adem Başoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, davetliler ve çok sayıda vatandaş izledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.