Artvin

Artvin Valiliği'nden yangınzede aileye ev yardımı

11:40 16 Ekim 2017
Artvin Valiliği'nden yangınzede aileye ev yardımı

Artvin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), yangın nedeniyle evini kaybeden ancak maddi durumu iyi olmayan aileye yaklaşık 100 metrekarelik ev yardımında bulundu.

Merkeze bağlı Ortaköy köyünde eşi ve çocuklarıyla yaşayan Tevrat Mısır'a (57) ait ahşap ev, geçen yıl çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Maddi durumu iyi olmayan aileye yardım eli uzatan Artvin Valisi Ömer Doğanay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden ev yapımı için 25 bin liralık ödeneğin Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aktarılmasını sağladı. Yaklaşık 10 ayda tamamlanan ev aileye teslim edildi.

Vali Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni evin aileye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Sosyal devlet anlayışıyla yardıma muhtaç herkese destek olmaya çalıştıklarını belirten Vali Doğanay, "Mısır ailesini temiz ve sağlıklı bir eve kavuşturduk. Sadece ev yardımıyla kalmayacağız, vatandaşımızın ihtiyaçlarına göre yardımlarımız devam edecek." dedi.

Vali Doğanay, devlet olarak her zaman maddi durumu iyi olmayan ve mağdur vatandaşların yanında olduklarını da kaydetti.

Tevrat Mısır ise devletin kendilerini sıcak bir yuvaya kavuşturmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Vali Doğanay'a teşekkür etti.

Maddi durumunun iyi olmadığını, eşinin engelli olduğunu belirten Mısır, "Geçen yıl 8 Ekim'de evimiz yandı. 5 nüfuslu bir aileyiz. Maddi durumumuz iyi değil. Geçen yıl Artvin Valiliğimize başvurarak ev yapımı konusunda yardım istedik. Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Kısa sürede bizleri çok güzel bir betonarme eve kavuşturdu. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Valimize ve devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu kış gününde çok mutlu ettiniz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.