Artvin

AÇÜ'de akademik yıl açılış töreni

17:42 17 Ekim 2017
AÇÜ'de akademik yıl açılış töreni

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, üniversiteyi anlatan "Dünden Bugüne Artvin Çoruh Üniversitesi" konulu slayt gösterimiyle başladı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkelerin geleceği için nitelikli ve kaliteli insan yetiştirme konusunda önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Öğrencilerin alacakları eğitim sonrası iş hayatında millete hizmet edeceğini dile getiren Doğanay, "Buradaki eğitim milletimiz ve ülke için önemli. Öğrencilerimiz inşallah kendisini en iyi şekilde yetiştirir ve ülkemizin geleceğini inşa etme noktasında üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirir." diye konuştu.

Doğanay, bütün insanlığın düşmanının temelde cehalet olduğunu da ifade ederek, "Cehalete karşı ilim silahıyla mücadele edersek istiklal de istikbal de bizim olacaktır." dedi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki ise AÇÜ'nün 2017-2018 yılında 2 enstitü, 9 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 10 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitim öğretim yapacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Üniversitemizde yaklaşık 10 bin öğrencimiz okumaktadır. 2017-2018 akademik yılında Artvin Çoruh Üniversitesi ailesine 255'i yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi olmak üzere, 2 bin 200 yeni öğrenci katıldı. Geçen yıl yeni bir program olarak yalnızca Artvin Meslek Yüksekokulu'nda 2 yıllık Kültürel Miras ve Turizm Programı öğrenci almıştır. Gelecek yıl inşallah yeni program sayısını artırarak Artvin'imizde öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz."

Konuşmaların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdül Hayır, "Yüksek Öğretim Sistemi ve Üniversiteler" konulu sunum yaptı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, akademisyen ve öğrenciler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.