Artvin

Artvin'de "Hayata Dokunun" projesi

11:10 07 Aralık 2017
Artvin'de "Hayata Dokunun" projesi

Artvin'de düzenlenen ilk yardım eğitim kursunu başarıyla tamamlayan 43 köy ve 8 mahalle muhtarına sertifikaları verildi.

Artvin Valiliğince "Hayata Dokunun" projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ilk yardım eğitim seminerinin sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Ömer Doğanay, başta trafik kazaları olmak üzere her türlü kazada ilk yardımın hayat kurtardığını söyledi.

Köylerden il merkezine veya ilçeye uzaklık nedeniyle sağlık ve AFAD hizmetlerine ulaşımda zaman kaybı yaşandığını belirten Doğanay, şöyle konuştu:

"Bu yaşanan zaman kayıplarının oluşturduğu olumsuzluğu en aza indirmek için yerinde ilk yardım müdahalesi gerekmektedir. İlk yardımda dakikalar bile çok önemlidir. Biz buna ölümle yaşam arasındaki altın dakikalar diyoruz. Bu yüzden yaylalarda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza ilk yardım müdahalesi gerektiğinde bir an önce yapılabilmesi için böyle bir eğitim düşündük."

Doğanay, muhtarların bir kamu görevi ifa ettiğine dikkati çekerek, "Halkımız, muhtarları donanımlı ve yetenekli oldukları için seçimle bu anlamlı kamu görevine getirdiler. Devlet olarak muhtarlarımıza çok güveniyoruz ve sırtımız pek. İnşallah muhtarlık görevinizi düzgün yaptığınız gibi aldığınız ilk yardım eğitimiyle de hayat kurtarırsınız. Allah hiçbirimizi ilk yardıma muhtaç etmesin ama ihtiyaç olduğunda da hayat kurtarırsınız." diye konuştu.

Tören, başarılı olan muhtarlara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.