Artvin

Şavşat ders kitaplarına konu oldu

13:17 15 Aralık 2017
Şavşat ders kitaplarına konu oldu

Öztürk, yaptığı açıklamada, Cittaslow markalı tescilli turizm cenneti Şavşat'ın, coğrafi özelliklerinin ve kültürünün ilkokul 4. sınıf sosyal bilgiler kitabında, "İnsanlar yerler ve çevreler" konu başlığı altında anlatıldığını belirterek, "Coğrafyamızın kültürünün ve güzelliklerinin edebi eserlere ve ders kitaplarına konu edilerek, ülkemizdeki bütün okullarda okuyan çocuklar ve velileri tarafından araştırma konusu olması ve okutulması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir." ifadesini kullandı.

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, "Sakin Şehir" (Cittaslow) ünvanlı doğa güzellikleriyle ünlü Şavşat'ın, sosyal bilgiler kitabında ders konusu olarak yer aldığını söyledi.

Şavşat'in eşsiz doğa güzelliği ve kendine özgü kültürüyle sadece Artvin'in değil, Türkiye'nin en önemli turizm noktalarından birisi olduğuna işaret eden Öztürk, "Turizm hizmetle gelişir, sevgiyle büyür sözüyle çıktığımız yolda, tarihi eserleriyle, gölleriyle, milli parklarıyla, ormanlarıyla, doğal güzellikleriyle, kültürü ile beraber yazı ayrı, kışı ayrı güzelliklerle dolu turizmle iç içe güzel yürekli insanlarıyla hayaller ilçesi Şavşat'ımızı daha iyi noktalara taşımak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu durumun, ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını bildiren Öztürk, bu tanıtım çalışmalarına destek olan Milli Eğitim Bakanlığı ve emeği geçenlere teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.