Artvin

Bakan Arslan ve Bak Artvin'de

17:05 01 Mart 2018
Bakan Arslan ve Bak Artvin'de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Artvin'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Arslan ve Bak, Artvin Valiliğini ziyaret ederek Vali Ömer Doğanay'dan basına kapalı bilgi aldı. Ziyaretin ardından Bakan Bak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak Artvin'de önemli projeleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Rize-Artvin Havalimanı ve tünellerin bölgenin gelişimi için önemli olduğuna değinen Bak, kendilerinin de projeleri takip ettiğini söyledi. Bak, Cankurtaran Tüneli'nin hizmete açıldığını anımsatarak tünelin çok büyük hizmetleri ve ekonomik geliri beraberinde getireceğini ifade etti.

Bakan Arslan ise AK Parti hükümetinin ülkenin her yerinin erişilebilir olması için birçok proje ürettiklerini ve üretmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Bakanlık olarak Artvin'e son 15 yılda yaptıkları yatırımın 3 milyar 662 milyon lira olduğunu vurgulayan Arslan, "Geçmişte IMF'den 100-200 milyon lira borçlanmaya çalışan bir ülkeden sadece bir iline 3 milyar liradan fazla bir bakanlık marifeti ile yatırım yapabilen hükümetler dönüşümünü yaşıyoruz. Yapılanlarla ilgili Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz." dedi.

- "Artvin ve bölge halkı bu hizmeti hak ediyor"

Cankurtaran Tüneli'nin 5 bin 200 metre olduğunu ve ulaşıma açıldığını, toplamda ise yaklaşık 14 kilometre yolun trafiğe açıldığını anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Artvin ve bölge halkı bu hizmeti hak ediyor. Özellikle İç Anadolu'ya giden trafik bu yol üzerinden daha rahat gidebilecek. Yaptığımız proje ile 12 kilometre kısalma sağladık. Artvin'i Şavşat üzerinden Ardahan'a bağlayan diğer projelerle Karadeniz'in en doğusunu İç Anadolu ile daha kısa sürede ulaşabilir hale getireceğiz. Bu bölgenin ekonomisinin büyümesi, turistin daha kısa sürede gelmesi demek."

Arslan, Artvin-Ardanuç arasında 31 kilometrelik bir yol bulunduğuna değinerek proje bedelinin 69 milyon lira olduğunu, çalışmaları yaparak gelecek sene projeyi bitirmiş olacaklarını söyledi.

Güreşen Köprüsü'nün de Bakanlıkça yapılacağına değinen Arslan, 70 milyon bedelli önemli bir proje olduğu, Camili Tüneli'nin de proje çalışmasının sürdüğünün altını çizdi.

Rize-Artvin Havalimanı'nda da incelemeler yaptığını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Biz bu projeyi yaparken Sarp Sınır Kapısı'ndan başlayarak iki ilin ortasında gerekse komşu Gürcistan'ın hava sahasına müdahale etmeden uçakların dönebilmesini sağlamak, doğu ve batı aksından en uygun yaklaşım mevkisini tespit ettik. Rize karayolu ile bir saatte Trabzon'a giderken, doğuya doğru yarım saat gelmiş olacak. Artvin tam tersine 2,5 saatte Trabzon'a gidiyor. Şimdi inşallah Cankurtaran-Borçka arasını bölünmüş yol yaptığımızda Artvinli hemşehrilerimiz havalimanı bittiği zaman bir saatte rahatlıkla kendi havalimanına gitmiş olacak."

Konuşmaların ardından Vali Ömer Doğanay Bakan Bak'a tablo, Bakan Arslan'a ise ay-yıldız işlemeli bakır tepsi hediye etti.

Bakan Bak ve Arslan, konuşmaların ardından yürüyerek gittikleri Artvin Belediyesinde, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bak ve Arslan, Milletvekili İsrafil Kışla ve İl Başkanı Erkan Balta ile görüştü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.