Artvin

Yeni Yusufeli için çalışmalar devam ediyor

17:37 12 Mart 2018
Yeni Yusufeli için çalışmalar devam ediyor

Yusufeli Barajı ve HES Projesi kapsamında sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri çalışmaları devam ediyor.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yusufeli yeni yerleşim yerinde hak sahibi listelerine bağlı olarak yaklaşık 2 binin üzerinde konut inşa edileceğini söyledi.

İkinci bölgede 334 konut, 1 lise, toplum sağlığı merkezi ve jandarma komutanlığı inşaatları yapımının devam ettiğini belirten Aytekin, şunları kaydetti:

"Birinci bölgenin de önümüzdeki aylarda ihale edilmesi planlanıyor. Kamu yapıları ve konut projelerinin yavaş yavaş ortaya çıktığı projede Yusufelilerin istekleri doğrultusunda alışveriş caddeleri oluşturuluyor. Konut altlarının dükkan olarak planlandığı ana cadde de 4 farklı tip mimari tarzda konutlar yapılıyor. Resmi binaların cephesi yöresel mimariye uygun taş kaplama ve ahşap malzemeyle süsleniyor. İkinci bölgede ve gelişme alanında yapılacak konutlar da yöresel mimariye uygun farklı bina cepheleriyle çeşitlenecek. Bütün binalarda asansör ve her daireye ait park yeri yer alacak."

Aytekin, yeni Yusufeli'nin kurulması için belediye olarak gereken gayreti gösterdiklerini ifade ederek, "Vatandaşların talep ve beklentilerini karşılamak için gayret ediyoruz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.