Artvin

Artvin'de Ahilik Haftası kutlandı

12:24 18 Eylül 2018
Artvin'de Ahilik Haftası kutlandı

Artvin'de Ahilik Haftası kutlandı.

Artvin Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odasınca Valilik önünde düzenlenen programda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Vali Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, ahiliğin herkesin ruhunda, ahlakında, yaşayışında yer etmesini temenni ederek, "400 yıllık geçmişe sahip ahilik kültürünün yaşatılması toplumun ticaret ahlakını koruma noktasında önemlidir. Ahi insan modeli, Kur'an'ın ve Peygamber Efendimizin tarif ettiği insan tipidir. İnşallah hepimizin, bütün ülkemiz ve bütün gönül coğrafyamızın ahiliğe yakışır şekilde yaşamasını Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin ise ahilik teşkilatının ahlaki değerler temelinde, esnaf ve zanaatkarları bir çatı altında toplayan bir teşkilat olduğunu belirterek, ahiliğin esnaf ve sanatkarlara bırakılan en anlamlı kültür mirası olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatro Topluğu, ahilik anlayışı yansıtan bir tiyatro sahneledi.

Mehteran ve halk oyunları gösterisiyle devam eden program, yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi seçilen kişilere plaket ve ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Ticaret İl Müdürü Bilal Taş, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, bazı daire amirleri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.