Artvin

Artvin'de SSB teknolojisiyle beton yol yapımı

11:15 19 Eylül 2018
Artvin'de SSB teknolojisiyle beton yol yapımı

Artvin Valisi Ömer Doğanay, silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) teknolojisiyle beton yol yapım çalışmasını yerinde inceledi.

Artvin İl Özel İdaresince Orta Mahalle Cezaevi mevkisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Doğanay, zor ve engebeli coğrafyaya sahip kentte uygulamaya aldıkları beton yol yapımının ulaşımı daha konforlu ve rahat hale getireceğine inandığını söyledi.

Türkiye’de beton yapımının birkaç ilde başarıyla sürdürüldüğünü ve Artvin'de de uygulamaya başladıklarını belirten Doğanay, şöyle devam etti:

"İlimizde 320 köy bulunmaktadır. Coğrafi yapısı, iklim şartları nedeniyle yaptığımız yollar kısa sürede bozuluyor. Bugüne kadar genellikle yollarımızı asfaltla kaplıyorduk. Asfaltın ömrü, doğaya zararı, maliyeti ve nakliyesi konusunda İl Özel İdaresinin yetkilileriyle bir durum değerlendirmesi yaptık. Bunun neticesinde beton yol yapımının ilimizde uygulanmasının daha verimli ve uzun ömürlü olacağı kanısına vardık. Betonda üretilen maddelerin yerli olması ve ilimizdeki tesislerden faydalanmamız milli sermaye anlamında en büyük kazancımız olacaktır."

Doğanay, özel şirketlerin açtığı beton tesislerinden beton satın alabileceklerini kaydederek, "Her ilçede beton tesislerinin olması hem nakliyeyi hem de asfalta göre daha ucuz olması büyük avantaj sağlayacaktır. Bugün itibarıyla ilimizde beton yol yapımına başladık. Yol yapımını bizzat yerinde inceledim. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum ve bundan sonra yol yapımında betonu tercih edeceğiz. Özellikle kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım noktasında yaşadıkları sıkıntılara son vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ise, yeni, konforlu ve milli bir teknoloji ile artık kaynakları dışarı aktarmadan kurtulacaklarını ifade ederek, "Asfalta göre beton yol daha uzun ömürlü, dayanıklı ve yaklaşık yüzde 40'lara varan az maliyete sahip olması en büyük kazancımız olacaktır." dedi.

Deriner Beton AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Cem İrmiş, tesislerinde ürettikleri betonu ilk defa yeni uygulamaya alınan yol yapımında kullanmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

İncelemelere, Vali Doğanay'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.