Kuzey Kore, yine alay konusu oldu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un arkasında ‘ABD'ye saldırı planının' görüldüğü bir fotoğraf yayınlandı. Kuzey Kore , ABD ve Güney Kore'yi bir kez daha tehdit ederken bu kez ilginç bir fotoğraf sunuldu.

Kuzey Kore, yine alay konusu oldu
Kuzey Kore, yine alay konusu oldu
GİRİŞ 31.03.2013 14:23 GÜNCELLEME 31.03.2013 14:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kurmaylarıyla toplanan Kim Jong-un'un arkasında, üzerinde "ABD Anakarasını Vurmayı Hedefleyen Stratejik Güç Planı" yazılı bir tablo görülüyor.

'NEDEN BİZ' DİYE ŞAKALAŞTILAR

NK News, tabloya Google Maps haritasını yansıtıp hedefteki ABD şehirlerini netleştirdi. Fotoğrafta görülen "plana" göre Kuzey Kore, uzun menzilli füzeleriyle ABD'de Hawaii, California, San Diego ve Washington DC gibi yerleri vurmayı düşünüyor. Haritada en ilginç hedef, ciddi bir askeri tesise ev sahipliği yapmayan Teksas'ın Austin kenti. Austinliler dün internette "Neden biz" diye şakalaştı. Gazeteci Paul Szoldra, "Austin ABD'nin stratejik barbekü rezervlerini barındırmaktadır. Bu yüzden hedeftir" diye espri yaptı.

Yayınlanan fotoğraflardan birinde Kim'in füzeyle vurmayı düşündüğü eyaletlerden olan California'da üretilen iMac marka bir bilgisayar kullanması dikkat çekerken, "vuracağı yerden bilgisayar alıyor" yorumlarına sebep oldu.

ABD İLE MÜZAKERE Mİ YAPMAK İSTİYOR?

Uzmanlar ise "Kuzey Kore liderliği tehditlerinde ciddi olsa bu fotoğrafı yayınlamazdı. Amaçları, kendi kamuoylarına propaganda yapmak ve ABD'nin dikkatini çekip müzakere masasına oturtmak" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Rus ajansı RİA Novosti ise Kuzey Kore'nin "savaş durumuna" geçmediğini, uluslararası ajansların Korece'den hatalı çeviri yaptığını öne sürdü.

YORUMLAR 10
  • murat can 11 yıl önce Şikayet Et
    bizede gülüyolar, alay ediyolar. nasıl Türkiye'nin kendi üretimi yerli malı içten yanmalı bir moturu yokken, % 100 yerli malı kamyonlar, tanklar gemiler üretebiliyor diye.
    Cevapla
  • kaos77 11 yıl önce Şikayet Et
    rüşvet istiyor dünya hala anlamıyor. adamın elinde nükleer silah var para yok halk yarı aç yarı tok yaşıyor ambargo altında bir ülke. bu şartlar altında düşünün, hani sokağa elinde bıçakla kucağında çocukla cinnet geçiren adam profili gibi naparlar bu adama birşeyler vererek yada vaad ederek elindeki bıçağı bırakması sağlanır. aynı pisikoloji. belkide kapı arkasında pazarlık bile yapılıyodur.
    Cevapla
  • Muhammed Ali YILDIZ 11 yıl önce Şikayet Et
    6.Alay . Alay edilen kişi yada bir toplumun kaybedeci tel şey canıdır, alay edilenden herşey beklenir. ABD ye atılacak bir nükleer füze ABD nin sonu demektir...
    Cevapla
  • Yazıcı 11 yıl önce Şikayet Et
    TEKSASTA TESİS YOK AMA HER BİRİ 120 KG ADAMLAR. Irakta insanlar bir deri bir kemik kalırken, İlaç, su bulamazken, nasıl oluyor da Teksaslılar durmadan kilo alıyor. Bu kilolar kimin kanından canından emiliyor. Teksaslılarda bunu düşünebilecek hiç mi zeka yok?
    Cevapla
  • Ben kendim 11 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyetçi evanjelist ve siyonistler ortadoğuda 1 milyon sivil insanı öldürdü. . Alacağını aldı. Irak ve Ürdün'ü istediği çizgiye getirdi. Türkiye'yi zaten kendi taraflarında görüyorlar ki inşaalah Erdoğan bir ters köşe yapar. Aslen anne tarafından yahudi olan zenci bir adamı müslüman söylentisiyle başkan seçtirip, katlettiği ve topraklarını yağmaladığı müslümanlara şirinlik yapıp gönüllerini aldılar. Şimdi kendine yeni bir kukla devleti düşman göstererek tekrar cumhuriyetçi siyon hizmetkarlarını seçimle göreve getirtmenin hazırlığını yapıyorlar. Düşmanları Sovyetlerken bile hep gerçek amaçları Büyük İsrail'di. Dünya ve kendi halklarını suni düşmanlarla uyuta uyuta işlerini gördüler. Red heifer çıksa aynı gün Mescid-i Aksa'yı yıkacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan