Müslüman ailelere utanç verici uygulama

Myanmar'da Rohingyalı Müslümanlar arasında nüfus artışını kontrol altına almak için çocuk sayısı sınırlamasıyla ilgili yasa çıkartıldı.

Müslüman ailelere utanç verici uygulama
Müslüman ailelere utanç verici uygulama
GİRİŞ 25.05.2013 13:34 GÜNCELLEME 25.05.2013 14:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eyalet sözcüsü Win Myaing, çocuk sayısı sınırlamasıyla ilgili yasanın, hükümet tarafından ülkenin batısında Müslümanları hedef alan saldırıları araştırması için kurulan komisyonun, Müslümanlar arasında nüfus artışını kontrol altına almak için doğum kontrol programı uygulanması önerisinin ardından bir hafta önce çıkarıldığını söyledi.

Yeni yasanın, Arakan'ın en yüksek Müslüman nüfusunun bulunduğu Bangladeş sınırındaki iki ilçede uygulanacağı kaydedildi.

Myanmar'ın batısında bulunan Rakhine (Arakan) eyaletinde Müslüman ve Budist gruplar arasında çıkan çatışmalar, çok sayıda kişinin ölümüne, çoğu Müslüman yaklaşık 125 bin kişinin de evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    ay, yeni mi duydunuz. 60lı yıllarda da türkiyede daha kibarı yapıldı. misyonerler doğuyu köy köy dolaştı ve.sünnilere çocuk doğurmayın dedi. alevi köylere uğramadı. kürt köylerinde de bol çocuk tavsiye etti.unuttunuz tabi.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHAMMET İN ( SAV ) ÇOCUKLARI NEREDESİNİZ ...NEREDESİN SN ERDOĞAN ..... başbakanım bu budistlere de wan munit demezmisiniz ....
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    bangladeş a sınır . bangladeş kuvvetli vede adaletli devlet olsa ...ordaki müslümanlara budistler bir şey yapamaz budistler hakkıyla allahtan korkmadıkları vede adaletli olmadıkları için zülmün her çeşidini yapabilirler..müslümanların ortak bir ordusu olmalı bu bütün insanlık için elzemdir.
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla. Ey yerleri gökleri yaratan Allahım, sen bu Müslüman Türk milletini yeryüzüne tekrar hakim eyle, sıfatlarının, yüce saltanatının, en güzel isimlerinin yüzü hürmetine, peygamberlerinin temizliği, velilerinin nuru, şehitlerinin kanı yüzü hürmetine Müslümanların ilmini artır. Ölmezden önce tövbe, ölürken rahatlık, öldükten sonra mağfiret, cehennemden kurtuluş, cennete giriş nasip eyle, dünyada da ahirette de afiyet ve huzur ver, ey merhametlilerin merhametlisi, rahmetin yüzü hürmetine duamızı kabul buyur. İlahi Hüseyin ve kardeşi yüzü hürmetine dedesi, babası yüzü hürmetine, anası ve oğulları yüzü hürmetine Müslümanları bulunduğu bu darlıktan kurtar, ey merhametlilerin merhametlisi, rahmetinle isteğimizi kabul buyur. Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar