Özbekistan Afganistan için endişeli

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, uluslararası koalisyon güçlerinin 2014'te Afganistan'dan geri çekilmesinden sonra bu ülkede meydana gelebilecek durumdan endişe duyduğunu belirtti.

Özbekistan Afganistan için endişeli
Özbekistan Afganistan için endişeli
GİRİŞ 15.06.2013 09:17 GÜNCELLEME 15.06.2013 09:17

Resmi ziyaret ile Taşkent'e gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kerimov, uluslararası koalisyonun Afganistan'dan çekilme sürecinin ardından ülke içinde ciddi çatışmaların meydana gelebileceğini belirterek, durumdan endişeli olduğunu ifade etti.

Kerimov, bu durumun tüm Orta Asya bölgesinde gerginliğin artmasına neden olabileceğini dile getirirken, Afganistan'daki sorunların askeri yolla çözülmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Eskiden, birçok ülkelerin, Afganistan'da “askeri zafer elde ederek, bunun ardından kendi koşullarını dikte ederek sorunları çözmenin mümkün olduğunu” savunduğunu hatırlatan Kerimov, oysa “bu yaklaşımın gerçekleşemediğini” kaydetti.

Afganistan ile sadece ikili çerçevede işbirliğinin mümkün olduğunu belirten Kerimov, Afgan halkı tarafından seçilen hükümeti destekleme yoluyla da işbirliği yapılabileceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı