Japonya, ABD'den açıklama bekliyor

ABD'nin, Washington'da yer alan bazı büyükelçileri dinlemeye aldığına yönelik iddiaların ortaya çıkmasının üzerine Japonya, Amerikan yönetiminden açıklama beklediğini bildirdi.

Japonya, ABD'den açıklama bekliyor
Japonya, ABD'den açıklama bekliyor
GİRİŞ 01.07.2013 12:56 GÜNCELLEME 01.07.2013 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japon hükümet sözcüsü Yoshihide Suga, İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan iddialardan haberdar olduklarını ancak bu iddiaların doğru olup olmadığının henüz kesinlik kazanmadığını söyledi. Konuyla ilgilendiklerini belirten Suga, diplomatik kanallar üzerinden ABD ile temasa geçip konu hakkında açıklama isteyeceklerini söyledi.

The Guardian gazetesi, eski CIA çalışanı Edward Snowden'ın sağladığı belgeler çerçevesinde Amerika'nın yasadışı gerçekleştirdiği dinlemeleri sayfalarına taşımaya devam ediyor. Gazetede yer alan son bir haberde, Washington'un başkentte konuşlu Avrupa Birliği elçiliklerini, müttefik olarak görülen Türkiye ve Japonya gibi ülkelerin de elçiliklerini dinlediği öne sürülmüştü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    Bence Tam Zamani. Gün Bu gündür.Bence Bütün Ülkler bir olup Amerikanin üzerine cöküp Teslim almalidir.Yetti bu Zalimlerin Dünyaya Cektirdikleri.Bu Amerikalilarin ekonomik durumlari kötülestikce baska ülkelerin üzerine cökecek veya böyle casusluk yapacaklardir..Adamlar Asker ve Agir Silahlara ayirdigi bütceyle Bir Amerika daha kurar hic bir Ekonomik skintida yasamazlardi.Bu Adamlara bir olup hesap sormazsaniz onlar o Bombalari bir gün hepimizin tepesine yagdiracaktir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi