Dünyanın en uzun insanına büyük ilgi

Dünyanın en uzun insanı olan Mardinli Sultan Kösen, Çin'in Şanghay şehrinde insan seliyle karşılaştı.

GİRİŞ 05.10.2013 23:40 GÜNCELLEME 06.10.2013 00:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bugüne kadar Çin'de yapılacak en büyük kültür ve yemek festivali olma özelliğine sahip Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali'ne katılmak için Şanghay'a gelen Kösen, şehrin en kalabalık caddelerinde gezdi.

Gezinti sırasında Çinliler Sultan Kösen'i görüntülemek için yarıştı. Şanghay'ın İstiklal Caddesi olarak bilinen Nanjing Caddesi'nde yürüyen Kösen, Çin Cumhuriyet bayramı sebebiyle caddeye asılan Çin bayraklarını tuttu.

Kendisini görüntülemek isteyenlere poz veren Kösen, bir ara caddedeki banka oturarak dinlendi. Bu esnada caddedeki kalabalık Kösen'i daha kolay görüntüleme imkanı buldu.

Sultan Kösen daha sonra Şanghay'ın ünlü rıhtımına (Waitan) giderek, yüksek binaların önünde yine kendisini görüntülemek isteyenlere poz verdi.

Cihan Haber Ajansı'nın(Cihan) sorularını cevaplayan Kösen, ilk defa geldiği Çin'de böylesine kalabalık gördüğünü söyledi. Gülümseyerek, insanların boylarının kısa, binaların ise uzun olduğunu belirten Kösen, Çin'in çok kalabalık olduğunu, adım atacak yer bulamadığını dile getirdi.

Daha önce bu kadar kalabalığı hiç bir arada görmediğini aktaran dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, daha önce New York ve Japonya'nın kalabalık olduğuna değinirken, buranın Japonya'dan da daha kalabalık bir yer olduğunu vurguladı. Bu şehrin insanı yutacağını dile getiren Kösen, bu şehirde kalabalıktan dolayı insanların alışveriş yapmalarının ve gezmelerinin çok zor olduğunu kaydetti.

Lili isimli Çinli bayan ise Sultan'ın çok yüksek boylu olduğunu ve hayatında gördüğü en uzun insan olduğunu söyledi. Hu Beiyang isimli 12 yaşındaki Çinli erkek çocuk ise hayatı boyunca hiç bu kadar uzun bir insan görmediğini dile getirdi. Sultan'ı ilk gördüğünde dev bir insan olarak hissettiğini anlatan Hu, Sultan'ı sanki merdiven üzerinde duran bir insan olarak algıladığını aktardı.

Çinliler, Kösen'in kaldığı otelde de kendisiyle fotoğraf çektirerek, sohbet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın referansıyla, Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) ve Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) işbirliğiyle düzenlenen festival Çin'in finans ve ticaret merkezi 23 milyon nüfuslu Şanghay'da 6 Ekim'de başlayacak ve 3 gün sürecek.

Çin'de bu yıl başlayan 2013 Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında yapılacak ve Şanghay Mart Fuar Merkezi'nde 7 bin metrekarelik kapalı, 3 bin metrekarelik açık alana kurulacak festivalde Türkiye'nin tarihi, kültürel ve sanatsal güzellikleri ile yemekleri, festival katılımcılarının beğenisine sunulacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • yusuf kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal. Helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak