Tayland'daki gösterilerde bir çocuk öldü

Tayland'da yönetim karşıtı eylemler sürerken ülkenin doğusundaki Trat kentinde göstericilere yönelik saldırıda beş yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

Tayland'daki gösterilerde bir çocuk öldü
Tayland'daki gösterilerde bir çocuk öldü
GİRİŞ 23.02.2014 12:37 GÜNCELLEME 23.02.2014 12:37

Yerel basına göre, Halkın Demokratik Reformu Komitesi'nin (HDRK) Trat'ta gösteri yaptığı bölgeye iki kamyonetle gelen kişilerin protestoculara yönelik saldırısında beş yaşındaki çocuk, el bombası patlaması sonucu başından ağır yaralanarak hayatını kaybetti.

Bangkok Post gazetesi, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, başkent Bangkok'un 300 kilometre kadar doğusunda yer alan Trat'ta HDRK liderlerinden Pong Sarakham'ın konuşma yaptığı sırada bölgeye gelen ilk kamyonetteki kişilerin yiyecek satan bir dükkanın önündeki muhaliflere el bombalarıyla saldırdığını, ikinci kamyonetteki kişilerinse etrafa kurşun yağdırdığını bildirdi.

Saldırıda, aralarında yedi yaşında bir çocuğun da bulunduğu 30'dan fazla kişinin yaralandığı, bunlardan beşinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Trat HDRK sözcüsü Suwicharn Suwannakha, bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada, bölge halkının birbirlerini tanıdığını ve sevdiğini vurgulayarak, "Bir sorun çıkmasını beklemiyorduk. Olay yerinden kaçan iki kamyonet gördük, saldırganların onlar olduğunu düşünüyorum" dedi.

HDRK sözcülerinden Akanat Promphan da, hükümeti göreve davet ederek, saldırının "iyi organize edilmiş" olduğuna dikkati çekti. Promphan, "Gösterimize karşı süregiden saldırıların nedeni hükümetin bu konuda engelleyici bir şey yapmamasıdır" dedi.

Saldırıda bir çocuğun hayatını kaybetmesi ve bir diğerinin yaralanması, çocukların gösterilere götürülmesi konusunda tartışmalara da neden oldu.

Ülkenin büyük kentlerinden Nakhon Ratchasima da "kırmızı gömlekliler" diye bilinen yönetim yanlısı grupların gösteri düzenlediği bildirildi. Ağırlıklı olarak Tayland'ın yoksul kuzey ve kuzeydoğu kesiminden kişilerin oluşturduğu "kırmızı gömlekliler" yönetimin görevde kalmasını istiyor.

Bangkok basını, özellikle kırsal kesimde Yinglak Şinavatra'ya verilen desteğin güçlü olmasına rağmen, yönetimin kimi ekonomi politikalarının başarısız olmasının, özellikle çiftçileri zor bıraktığı değerlendirmesine yer veriyor.

Hükümetin görevi bırakması için geçen yılın sonundan bu yana sokağa dökülenlerin sayısının bir milyondan fazla olduğu sanılıyor. Bununla birlikte, muhaliflerin 2 Şubat'ta yapılan genel seçimde vatandaşların oy kullanmasına engel olmasının, protestolara verilen desteği azalttığı yorumları da yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı