Tayland'da sular duruluyor

Aylardan beri hükümet karşıtı gösterilere sahne olan Tayland'daki gösterici gruplarından biri eylemlerini sona erdirme kararı aldı.

Tayland'da sular duruluyor
Tayland'da sular duruluyor
GİRİŞ 01.03.2014 11:29 GÜNCELLEME 01.03.2014 11:29

Tayland Başbakanı Yinglak Şinavatara'yı devirmek amacıyla Kasım 2013'den beri eylem yapan gösterici grubun lideri Sutep Thaugsuban, "Bangkok'u Kapatın" adlı eylemlerine son vereceklerini duyurdu.

Sutep, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Bangkok'u ulaşıma kapatma eylemlerine son vereceğiz ve pazartesinden itibaren kentin her bir kavşağını Bangkoklulara iade edeceğiz" dedi. Yaptığı açıklamada iş yeri sahiplerinden, ticari faaliyetlerini aksattıkları ve Bangkoklulardan da eylemleri sırasında yarattıkları trafik sıkışıklığı nedeniyle özür dileyen Sutep, kentteki eylemlerine son verseler de hükümete karşı mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi. Mücadelelerinin bitmediğini, ülkedeki bakanlıkları ve Yinglak'a ait iş yerlerini kapatma eylemlerine hız vereceklerini vurgulayan Sutep, "Mart ayında bu oyun sona erecek" dedi.

Göstericiler, 3 Mart Pazartesinden itibaren daha önce gösteri düzenledikleri alanlardan sadece birinde eylemlerini sürdürecek. Sutep'in lideri bulunduğu grup, pazartesi günü sadece Bangkok'un merkezinde yer alan geniş bir alana yayılmış Lumpini parkında işgal eylemi yapacak.

Ancak Sutep'in aldığı karar tüm eylemci grupları bağlamıyor. Diğer eylemci grubunun lideri Budist rahip Luang Pu Buddha Issara, dün yaptığı açıklamada, "her ne olursa olsun" Bangkok'un kuzeyindeki gösteri düzenledikleri alanda kalmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Sutep'in liderliğini yaptığı grubun eylemlerinden geri adım atmasının, protesto hareketinin zayıfladığına işaret ettiğini belirten siyasi gözlemciler, sadece 5 hafta önce binlerce kişinin destek verdiği, hükümeti protesto konuşmalarının yapıldığı alanlara son 10 gün içindeki katılımın sadece birkaç yüz kişiyle sınırlı kaldığına dikkati çekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha