Malezya sınırında gizemli ‘Türkler'

Tayland polisi, Malezya sınırı yakınında saklanan ve Türk olduklarını iddia eden yaklaşık 220 kişilik bir grubu yakaladı.

Malezya sınırında gizemli ‘Türkler'
Malezya sınırında gizemli ‘Türkler'
GİRİŞ 13.03.2014 14:50 GÜNCELLEME 13.03.2014 15:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mültecilerin kimlikleriyle ilgili belirsizlik sürüyor.

Tayland polisi, ülkenin güneyindeki bir dağlık bölgede saklanan yaklaşık 220 kişilik bir gruba rastladıklarını ve bu kişilerin gözaltına alındıklarını açıkladı. Ülkenin güneyinde Malezya sınırı yakınlarındaki Songkhla vilayetinde bulunan kamptaki mültecilerin kendilerini ‘Türk' diye nitelendirdiği bildirildi.

Polis Müdürü Thatchai Pitaneelaboot, ‘Burada bu kadar çok Türk'ün ele geçirilmesi eşi benzeri görülmemiş bir durum' diye konuştu. Göçmen polisinden Chitchai Phibabutra da söz konusu kişilerin yanlarında kimlik belgesi bulunmadığını, Türkiye'den geldiklerini iddia ettiklerini söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Tayland temsilcisi Sunai Phasuk ise gruptakilerin Çin'den gelen Uygur Türkleri olup olmadığını saptamaya çalıştıklarını kaydetti.

Tayland polis yetkilileri mültecilerin aileler halinde bulunduğunu ve çoğunun kadın ve çocuk olduğunu belirterek, eşyalarını yanlarında taşımaları nedeniyle buradan başka bir yere gitmek istedikleri izlenimi verdiklerini kaydetti.

Grubun Tayland'a nasıl geldiği belirsizliğini koruyor. Polis gözaltına alınanların sorgulanması için tercüman beklendiğini açıkladı. Tayland'daki Türk Büyükelçiliği'nin ise konuyla ilgili bilgisi olmadığını bildirdiği kaydedildi.

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR 7
  • yusuf uygur 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR UYGUR TURKLERI. arkadaşlar bunlar çin zülmünden kaçan gerçek türkler mahmut kaşgarlının evlatları allah onlara yardım etsin sizlerde allahtan korkun adamlar çin zülmünden kaçıp oralara gelmişler sizler dalgasını geçiyorsunuz haşaşi diye kim bilir gerçek haşaşi sensin onlara haşaşi diyen arkadaş çünkü türkiyede artık hainlerin dilleri çok uzadı ta başbakanımıza kadar uzadı............................... allah akıl fikir versin bu zavallılara.
    Cevapla
  • Bahane 10 yıl önce Şikayet Et
    Malezyanin cogu Musluman. bu iste vardir bir is,Malezyalilar Turkleri sever,ya yalan haber ya carpitma haber dikkatli olun inanmayin
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kurtuldu kardes... Elhamdülillah Müslümanım, Toprağımda burası Köküne kadar da Türk üm, Kendimi de Türk hissediyorum, Müslümanlığım ve Türklüğümle de hem gurur duyuyorum, hemde övünüyorum. Türk olan ve kendini öyle hisseden gelsin, olmayan istemeyen ve hissetmeyen de gitsin,
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    seni onların yanına gönderelim cem tekin. anadolu müslüman şehitlerin yani türk kürt çerkez laz arapların toprağıdır. taş devrinden kalma islam öncesi türk arıyorsan orta asyana git. orası senin vatanın olabilir. anadolu müslümanların vatanıdır.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Türk onlar Türk gönderin buraya..... Kızılderili kardeşlerimizde gelecek. Deportivo taraftarlarını da bekliyoruz, Uygur Türkleri, Göktürkler, Yer Türkler, Gelin gelinnnn.. en azından onlar Tğrklüğü kabul ediyprlar, içimizdeki türk olmayanlarla takas yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...