Kabil'de Taliban saldırısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancıların kaldığı bir eve Taliban saldırı düzenlerken, içeri giren saldırganlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kabil'de Taliban saldırısı
Kabil'de Taliban saldırısı
GİRİŞ 28.03.2014 16:55 GÜNCELLEME 28.03.2014 16:55

Önümüzdeki hafta Afganistan'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gerilim artarken Taliban militanları da saldırılarını sıklaştırdı. Kabil'in lüks semtlerinden birinde yabancıların kaldığı bir eve yerel saatle 16.15 sıralarında Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Evin önünde bomba yüklü bir araç patlatılırken, patlama sonrası ise 3 saldırgan içeri girdi. 3 Amerikalı, 1 Avustralyalı, 1 Malezyalı ve 1 Afrika uyruklu kişiyle birlikte bazı Afgan vatandaşlarının kaldığı misafirhane olarak kullanılan yerleşkeye saldırganların girmesinin ardından bölge, Afgan polisi ve istihbarat servisi ile NATO bünyesindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) askerleri tarafından kuşatıldı. Yer yer çatışmaların devam ettiği çok sayıda ambulans da sevk edildi.

"2 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salengi İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “2 saldırgan öldürüldü, birisi hala içeride ve onu da etkisiz hale getirmek için operasyon sürüyor. 6 yabancının kaldığı evden Avustralya vatandaşı da kaçarak kurtuldu” dedi. Saldırıyla ilgili ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Düzenlenen saldırıyı Taliban üstlenirken e-mail yoluyla yapılan açıklamada, içinde kilisenin de bulunduğu yabancıların kaldığı evin hedef alındığı bildirildi.

Taliban geçtiğimiz hafta yabancıların kaldığı Serena Otel'e saldırı düzenlemiş ve 9 sivil hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı