Tayland'da yönetim karşıtı gösteriler alevlendi

Tayland'da yönetim karşıtı gösteriler alevlenirken, bugün başkent Bangkok'ta binlerce kişi sokaklara döküldü.

Tayland'da yönetim karşıtı gösteriler alevlendi
Tayland'da yönetim karşıtı gösteriler alevlendi
GİRİŞ 29.03.2014 11:51 GÜNCELLEME 29.03.2014 11:51

Hükümet karşıtı Halkın Demokratik Reform Komitesi destekçisi göstericiler, Bangkok'ta eski muhalif milletvekili Sutep Thaugsuban liderliğinde Anayasa Mahkemesi'nin 2 Şubat'taki seçimleri iptal etme kararı üzerine, "herhangi bir seçimden önce reform" talebiyle yürüyüş düzenledi.

Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu önünde yönetim yanlısı Kırmızı Gömleklilerin protestolar düzenlediği alanı ele geçiren göstericiler, ülkenin daha derin bir siyasi kaos ve şiddet ortamına doğru yol aldığının göstergesi olarak yorumlanıyor.

Parlamento binasını da çevreleyen göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, Kral Prajadhipok anıtı önünde yaptığı konuşmada, "ülkenin Thaksin rejiminin tekeli altına girmesindense iktidarı yeniden Kral'a bırakmayı tercih edeceğini" söyledi.

Bu arada ülkedeki gergin siyasi atmosferde Başbakan Yinluk Şinavatra, dün gece facebook sayfasında, pirinç sübvansiyon programıyla bağlantılı olarak kendisini görevi ihmalle suçlayan Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'nu "taraflı ve haksız" davranmakla suçladı.

Şinavatra, Komisyon'un 2010 yılında şu anda muhalefet lideri olan eski Başbakan Abhisit Vejjajiva hakkında ortaya atılan yolsuzluk ve siyasi şiddet suçlamalarından hala bir sonuç çıkaramadığına dikkati çekti.

Yinluck Şinavatra'nın hakkındaki suçlamayla ilgili olarak pazartesi günü son savunmasını sunması bekleniyor. Bundan sonraki süreçte Komisyon'un Başbakan'ın suçlu olup olmadığına karar vermek için azami 10 günü bulunuyor.

Şinavatra suçlu bulunması halinde başbakanlık görevinden ayrılacak ve Senato'da adli süreç başlayacak. Senato'nun Başbakan Şinavatra'yı suçlu bulması durumunda da Şinavatra Yüce Divan'da yargılanacak.

Tayland'da geçen yıl kasım ayından bu yana aralıklarla süregelen yönetim karşıtı gösteriler sırasında 23 kişi yaşamını yitirdi, bin kadar kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!