İbret olsun diye 200 kişiyi daha...

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un eniştesini idam ettirmesi tüm dünyada olay olmuştu.

İbret olsun diye 200 kişiyi daha...
İbret olsun diye 200 kişiyi daha...
GİRİŞ 08.04.2014 02:10 GÜNCELLEME 08.04.2014 02:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore gazetesi The Chosun Ilbo'da yer alan habere göre, Kuzey Kore İşçi Partisi içerisinde Jang'ın destekçisi olarak bilinen 200 üst düzey yönetici idam edilecek. Haberde bu kişilerin ailelerinin de çalışma kamplarına gönderileceği iddia edildi.

SADAKAT GÖSTERMEYENLERE İBRET

200 yöneticiye kapalı kapılar ardında gerçekleşecek 'yargılamaların' ardından idam cezası verileceğini yazan gazete , 'uygun prosedürün takip edildiği görüntüsü yaratılmak istendiği' yorumunu yaptı.

Haberde, idamların Kang Kon Askeri Akademisi'ndeki poligonda gerçekleştirileceği ve infazlarda İşçi Partisi, hükümet ve ordudan üst düzey yetkililerin de hazır bulunacağı iddia edildi. Gazete, idamların bu isimlerin 'tanıklığında' gerçekleştirilmesindeki amacın, 'Kim rejimine tam sadakat göstermeyenlerin akıbetine dair bir ibret oluşturmak' olduğu yorumunda bulundu.

ENİŞTESİNİ KÖPEKLERE YEDİRDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un halası Kim Kyong Hui'nin eşi olan Jang Song Thaek, yolsuzluk yaptığı, uyuşturucu ve kumar gibi alışkanlıkların esiri olduğu gerekçesiyle devlet başkanlığından sonraki en üst makam olan Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştı. Ordudaki görevinden alınan Jang, askeri mahkemede görülen davasının hemen ardından, 'vatana ihanet ettiği için' idam edilmişti.

Singapur'da yayımlanan "The Straits Times" gazetesi de, Kuzey Kore liderinin eniştesini nasıl idam ettirdiğiyle ilgili bir iddia ortaya atmıştı. Kim'in, eniştesinin çırılçıplak soyularak 3 gün aç bırakılan 120 köpeğin bulunduğu kafese atılması emrini verdiğini öne sürmüştü.

Daha sonra konuyla ilgili 'Kim'in halasının intihar ettiği' ya da 'idam ettirdiği eniştesinin yerine kız kardeşini atadığı' gibi farklı iddialar da ortaya atılmıştı.

YORUMLAR 1
  • dostum 9 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı. öldürecek biri yokmu koca ülkede kanasla.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar