Kayıp uçaktan 2 sinyal daha alındı

Arama çalışmalarına katılan Avusturalya gemisinin, kaybolan uçağın enkazıyla ilgili denizin dibinden 2 sinyal aldığı bildirildi.

Kayıp uçaktan 2 sinyal daha alındı
Kayıp uçaktan 2 sinyal daha alındı
GİRİŞ 09.04.2014 09:18 GÜNCELLEME 09.04.2014 09:18

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 239 kişi ile 8 Mart Cumartesi ortadan kaybolan Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağı Güney Hint Okyanusu'nda arama çalışmalarına katılan Avustralya'nın Okyanus Kalkanı isimli arama gemisi okyanus dibinden 2 sinyal daha aldığını duyurdu.

Güney Hint Okyanusu'nda devam eden arama çalışmalarına liderlik yapan eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston, Avustralya gemisi Okyanus Kalkanının 8 Nisan Salı öğleden sonra ve akşam olmak üzere 2 sinyal daha aldığını, bu yüzden arama alanının sinyallerin alındığı bölgeye kaydırılarak, arama alanının 75 bin metrekarelik alana düşürülerek devam ettiğini belirtti.

Kayıp Malezya uçağını doğru alanda aradıklarından emin olduğunu vurgulayan Angus Houston "Doğru alanda aradığımızı düşünüyorum fakat birileri gözleriyle enkazı görene kadar hiçbir şeyi onaylamak için hazır değilim'' dedi.

Okyanus Kalkanı isimli arama gemisinin daha fazla sinyal alması durumunda sinyalin nereden geldiğini belirleyebileceğine vurgu yapan Houston, arama alanının daraltılmasından sonra birkaç gün içinde kayıp uçakla ilgili bir şey bulmayı umduklarını ifade etti.

Alınan sinyallerin aram çalışmalarını sürdüren ekibi doğru alana yönelebilmeleri için yardımcı olduğunu da aktaran Houston, okyanus tabanına biriken çok kalın alüvyondan dolayı dipte yapılacak aramanın da çok zor olacağını açıkladı.

Çin'den yapılan açıklamada arama çalışmalarına katılan uçakların muhtemel kara kutu sinyallerinin alındığı bölgede okyanus üzerinde yüzen bazı parçalar tespit ettiği duyuruldu. Ancak parçaların kayıp uçak ile ilgisinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...