Soru soran gazeteciye 1 yıl hapis

Myanmar'ın Yangon şehrinde bir gazeteci, milli eğitim yetkililerinden birine soru sormaya çalıştığı için bir yıl hapse mahkum edildi.

Soru soran gazeteciye 1 yıl hapis
Soru soran gazeteciye 1 yıl hapis
GİRİŞ 09.04.2014 10:44 GÜNCELLEME 09.04.2014 10:44

Diktatör cunta döneminin hala devam ettiğinin göstergelerinden biri olan basın özgürlüğünde ilerlemeler kaydeden Myanmar değişim ve gelişim sürecinde sürekli ileri adım attığı bir dönemde herkesi şaşırttı. Bir milli eğitim yetkilisine soru sormaya çalışan gazeteci önce mahkemede yargılandı ve bugün yapılan açıklamaya göre tam bir yıl hapse mahkum edildi.

Zaw Pe adlı gazeteci kanunlara karşı gelmek ve devlet memurunu rahatsız etmek suçlarıyla Magway merkez mahkemesinde yargılandı. Gazeteci ve bir öğrenci velisi 2012 yılının Ağustos ayında yapılmış olan bir burs programıyla ilgili açıklanmamış olan bir kaç konuyla ilgili soru sormak için milli eğitim departmanının bulunduğu Magway bölgesine gittiler.

Zaw Pe'nin avukatı Thein Tun olayla ilgili "Onlar eğitim ofisine basit bir niyetle gittiler. Öğrenci velisi de müvekkilim ile gidip sadece burs programıyla ilgili bilgi alıp çocuğu için burs imkanı var mı onu öğrenecek, Zaw Pe de aldığı bilgileri halk ile paylaşacaktıö dedi.

Gazetecinin arkadaşları eğer soru soramayacaksak neden gazetecilik yapıyoruz diyerek tepkilerini gösterdiler. 2014 yılı Basın Özgürlüğü Endeksi sıralamasında Myanmar 145. sırada.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar